Guld

Platin

Sølv

Næste kursopdatering

+45 72 300 678 info@nyfortuna.dk
Bestil tid til salg +45 72 300 678 info@nyfortuna.dk
Nyheder

Negative renter skaber nyt goldrush

Fine Gold 999.9g

Negative renter skaber nyt goldrush

Omkring 95 % af guldkøberne angiver nu, at de flytter deres opsparing på grund af bankernes indførsel af negative renter. Hos Nyfortuna oplever adm. direktør Mia A. S. Hinrichs et stærkt stigende kundepres som følge af, at næsten alle banker nu opererer med eller har varslet indførsel af negative renter:
  • ”Der er stor frustration over, at det skal koste noget, at have sine likvider stående i banken. Kunderne stoler ikke længere på banken og giver ofte udtryk for den mistillid. Derfor vælger de guld som et sikkert aktiv og for at undgå bankens negative rente.
De fleste af vores nye kunder spekulerer ikke engang i afkast, de vil bare ikke acceptere et konstant tab. Man er bevidst om, at kontanter devaluerer, men at guld er inflationsdygtigt. Derfor er guld et naturligt valg, selvom mange af kunderne investerer for allerførste gang.” “Irriterende at blive straffet for at spare op”. Tjekke guldpriser med vores guldprisberegneren.  Finn og hans hustru, begge 64 år og på efterløn, er blandt de nye guldkøbere hos Nyfortuna. Lige før årsskiftet – og starten på tilskrivning af negative renter på deres bankkonto – købte de guld for et beløb, der lige netop bringer deres indestående ned under rentegrænsen. Finns oplevelse af situationen svarer godt til de øvrige kunders forklaringer:
  • “Det er naturligvis irriterende at blive straffet for at spare op, når vi endelig har fået råd til at tage ud og rejse eller købe et nyt køleskab, når behovet opstår. Banken kunne ikke hjælpe os, da det med vores korte investeringshorisont ikke giver mening at købe værdipapirer. Men vi blev hurtigt enige om, at guld sandsynligvis var den sikreste pengeanbringelse. Vi satser da heller ikke på at få det store overskud, men vil bare ikke finde os i at skulle betale renter af vores opsparing.”

Det mest hektiske år til dato

Gennem det meste af 2020 har interessen for investering i guld været ekstrem høj. Historisk set medfører kriser som regel en tendens til at flytte opsparing fra obligationer og aktier til ædelmetaller, og den regel bekræftede coronakrisen med en markant vækst i guldomsætningen.
  • ”I 2020 har vores omsætning ligget 202 % over det forudgående år, som også var et rekordår”, fortæller Mia A. S. Hinrichs. ”Den største stigning kom i marts i takt med, at pandemien slog igennem i medierne. Stigningen er taget til igen her ved årsskiftet, men det er atypisk, at det nu er med en så enslydende forklaring. Tæt på 95 % nævner i dag, at det er de negative renter, der har givet udslaget.”
Se udvalget af investeringsguld. Her kan du læse vores indlæg om “Worms Skat

Relaterede artikler

hvad bestemmer prisen på guld
Hvad bestemmer prisen på guld?

Hvad bestemmer prisen på guld? Prisen på guldbarrer bliver udregnet ud fra: Kvaliteten eller renheden Vægten eller størrelsen Designet Guldkursen ...

Kongelige medaljer
En kongelig affære

De kongelige medaljoner taget af auktionen Nyligt kunne det her på siden læses, at vi i samarbejde med Bruun Rasmussen ...

Danmarks guldbeholdning
Danmarks guldbeholdning

Danmarks guldbeholdning Det er meget, meget få lande der ikke ejer guld. Guld er en del af næsten alle landes ...

H.K.H. Prins Henriks Medaljon

Nyligt havde en af vores kunder dette fine vedhæng samt prototyper med fra et familiemedlems tidligere værksted. Guldsmeden var intet ...