Guld

Platin

Sølv

Næste kursopdatering

+45 72 300 678 info@nyfortuna.dk

Hos Nyfortuna har vi en klar holdning omkring miljøet

Udvinding af guld fra guldminer er en hård og ressourcekrævende proces. Denne proces har enorme menneskelige og miljømæssige konsekvenser. Derfor er genbrug af guld et yderst miljøbevidst valg.

Miljø og bæredygtighed – genbrug er guld for miljøet!

Ved at omsmelte gammelt guld og bruge det igen, gør vi aktivt en indsat for vores natur og vores medmennesker.

Udvinding af guld fra guldminer er en hård og ressourcekrævende proces. Denne proces har enorme menneskelige og miljømæssige konsekvenser. Derfor er genbrug af guld et yderst miljøbevidst valg.

For hvert ton materiale fra mineudgravning er det typisk kun muligt at udvinde mellem 1 til 10 gram guld, og hvert år har guldudvinding mange liv på samvittigheden.

Alt guld som Nyfortuna køber vil blive genbrugt i smykke- og dentalindustrien, så når du sælger dine gamle eller ødelagte guldsmykker til os, gør vi sammen noget godt for miljøet.

Processen

Udvinding af guld er i dag, hvor det ikke længere udelukkende sker ved håndkraft, men med store maskiner, sprængninger og kemikalier – en stor synder når det kommer til forurening af vores klode. Derfor er salg af gammelt guld absolut et grønt og miljørigtigt valg, når det kommer til afskaffelse af smykker der ikke længere er i brug.

De gamle smykker vi køber bliver smeltet og raffineret, hvorefter guldet bliver genbrugt til produktion af nye guld smykker, guld ure, guld tænder, guldbelægninger og meget mere. Ved at genbruge brugte smykker skåner vi samtidig miljøet.

Den grønne tankegang

I en nylig undersøgelse foretaget af Uniliver,  svarer mere end en tredjedel af de 20.000 adspurgte, at de oftere køber bæredygtige og miljøvenlige produkter når det er muligt. Men hvordan kan man oversætte det til de smykker der findes på markedet? Hvordan får vi etik på dagsordenen, og hvordan hjælper vi kunderne til at navigere mod smykker produceret med etisk og omtanke?

I 2011 blev fairtrade guld lanceret, for at hjælpe millioner af fattige, ved at hjælpe selv små mine virksomheder og guldgravere med at få en fair pris for deres guld, mens man samtidig tilskyndede brugen af miljøvenlige udvindingsmetoder. I dag er det således muligt at købe fairtrade mærkede smykker, når man skal vælge den helt rette forlovelsesring, vielsesringe eller lignende.

Hos Nyfortuna tror vi på, at vi sagtens kan bruge klodens smukke materialer, guld diamanter og ædelstene, uden samtidig at skade vores blå planet – hvis vi fortsat sætter spørgsmål ved, og forenkler forsyningskæden – og fortsat genbruger så meget så muligt af det ædle metal.