Skip to content

Guld er i sin rene form det mest formbare materiale der kendes.

Et enkelt gram af metallet kan hamres ud til en kvadratmeter bladguld. 100% rent guld er således for blødt til de fleste praktiske formål, og det bruges derfor i legeringer med andre metaller, som sølv, palladium, kobber og zink m.fl.

Sælg, køb, vurdering af guld– vi hjælper dig videre

GULD ER PENGE

I den vestlige verden er guld forbundet med stor følelsesmæssig værdi

Guld

GULD PRIS FØLGER VERDENSMARKEDPRISEN

Det er en udbredt opfattelse at guld er billigere at købe i udlandet, f.eks når man er på ferie. Det handler i midlertidig ikke om prisen på guldet, men prisen på den arbejdskraft der er lagt i smykket, samt den fortjeneste der er på varen. Guld har nemlig en verdensmarkedspris, hvilket vil sige at den er ens overalt, for alle.

Guld i Danmark

I Danmark, det øvrige Scandinavien og den vestlige verden har vi en stor tradition for “kærligheds smykker”, forstået på den måde, at vi ofte giver smykker med stor symbolsk og følelsesmæssig værdi –  f. eks. forlovelses- og vielsesringe, det er almindeligt at smykker gives til den vi elsker. Derfor tillægger vi ofte smykker, selv arvestykker, der ikke er givet til os selv, men mellem mennesker vi holder af – en stor følelsesmæssig værdi. Det betyder også at der er en tendens til at gemme guld i skufferne, fremfor at omsætte dem til rede penge.

Ser man mere østpå, har man altid haft den opfattelse at guld er penge. Man har ikke samme tradition for guldsmede håndværk som i Danmark, men fremstiller ofte udelukkende smykkerne maskinelt. Smykker, mønter og andre genstande gives oftest, i form gaver af økonomisk karakter, til bryllup, barnedåb osv. Med henblik på at give modtageren et solidt økonomisk grundlag for fremtiden. Der er altså ofte tale om smykker der ikke er skabt som brugssmykker. Derfor prioriteres handelsværdien af guldet højere end det egentlige håndværk, og bruges oftere som valuta, uden der nødvendigvis tillægges den samme følelsesmæssige værdi som man har tendens til i vesten.

Guldpris

Den stigende pris har dog betydet at flere og flere skiller sig af med gammelt arveguld, smykker for forliste ægteskaber o. lign. og prisen er stadig særdeles gunstig.

Bestil møde

Bestil et personligt møde i København eller Aarhus. Vi giver dig rådgivning og hjælp under hele forløbet – uanset om du vælger at sælge eller ej.

Bestil møde

Bestil et personligt møde i København eller Aarhus. Vi giver dig rådgivning og hjælp under hele forløbet.

Send med værdipost

Du kan sende dine værdigenstande til os med værdipost. Nemt hvis ikke du har tid til at komme forbi vores butik.

Medlem af Danske Guldhandlere

Nyfortuna har mere end 15 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller.

Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?