Skip to content

Sælg dit sølv

Hos Nyfortuna tilbyder vi naturligvis også at købe dine sølveffekter og du får bedste sølvpriser.

Vi køber dit sølv og du får bedste sølvpriser. Du får penge via bankoverførsel eller kontant efter aftale.

Hvilken sølv kan du sælge?

Vi køber alt stemplet sølv i lødighed 800, 830 (tretårnet) samt 925 sterlingsølv. Ved en vurdering af sølv vil vi således gennemgå affekterne, opdele dem efter lødighed, og afregne efter vægten på sølvet.

Sådan får du udbetalt med bedste sølvpriser

Vi udbetaler via bankoverførsel eller kontant efter aftale. Hvis du har gamle sølv smykker liggende, som ikke længere har nogen affektionsværdi, kan der sagtens gemme sig værdier for mange penge.

Ring i dag på
 72 300 678
og aftal et
personligt møde

Bestil møde

Bestil et personligt møde i København eller Aarhus. Vi giver dig rådgivning og hjælp under hele forløbet.

Hvem er Nyfortuna

Du skal føle dig tryg ved at handle med os. Vi har mere end 10 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller.

OM SØLVPRISER

Sølv har i mange år været et hyppigt anvendt ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, som smykker og sølvtøj. Sølv smykker fremstilles traditionelt af sterlingsølv, som består af 92,5 % rent sølv og 7,5 % andre metaller, almindeligvis kobber: Denne legering er hårdere end det rene sølv og smelter ved en lavere temperatur end både sølv og kobber for sig.

Men både smykker og sølvtøj findes i alle lødigheder, det er derfor ikke givet at sølvtøj er 830/tretårnet, eller at smykker er 925 sterling.

SØLV SOM BETALINGSMIDDEL

Ca. 700 f.Kr. brugte man i Lydien mønter lavet af elektrum, en naturligt forekommende legering af sølv, guld og små mængder kobber og andre metaller – det var først senere hen man begyndte at raffinere sølv og bruge det til mønter, og kostbare smykker. I dag er sølvstandard stadig en hyppig brugt målestok for penge-værdier. Og referencerne findes over alt i det den verden “pundet” i engelske pund refererer til, at denne mønthenhed oprindeligt svarede til ét “troy pound” sølv. I det periodiske system har sølv den kemiske betegnelse AG, og har en massefylde på 10,49 g/cm3.

TEKNISKE ANVENDELSER

Sølv har ud over brugen til smykker, sølvtøj o.lign en bred anvendelse, for eksempel bruger man i spejle til krævende opgaver sølv i stedet for aluminium dette gøres ved at sølv (eller undertiden guld) bringes til at fordampe, hvorefter det afsættes som et tyndt lag på den ene side af en glasplade. Ved at anvende et særlig tyndt metallag kan man opnå ‘tonede’ ruder, der lader en del af lyset gå igennem, mens resten reflekterer som i et ‘normalt’ spejl.

Markedets bedste sølv pris

Vi ser det som vores fornemmeste opgave, at sørge for, at du føler dig i trygge hænder, når du skal sælge dit gamle sølv. Derfor er du naturligvis med hele vejen, når vores vurderingseksperter fastsætter kvaliteten og vægten af dit sølv og efterfølgende giver dig de bedste sølv priser.

Beregn værdien af dit sølvpriser

I sølvprisberegneren kan du udregne kontantværdien af dine smykker, inden du tager kontakt til os. Her kan du også beregne guldpriser.

Sådan foregår processen hos Nyfortuna

Enkelt – Gennemskueligt – Trygt

Bestil tid og Møde med vurderingseksperten

Vores erfarne vurderingseksperter gennemgår de medbragte værdigenstande sammen med dig. Der foretages lødighedstest med syre og røgntenanalyse, ædelmetallet vejes og værdisættes, og du er med gennem hele forløbet.

Handlen accepteres

Ved accept af handlen skal du fremvise gyldigt billede ID jf. Dansk lovgivning, det analyserede og indvejede resultat tastes ind i betalings systemet, og du skriver under på handlen.

Betaling modtages

Du kan vælge mellem kontant betaling eller bankoverførsel. For kontante udbetalinger tager vi et mindre gebyr, mens bankoverførsler altid er gratis. Betalingen tastes samme dag du sælger og går ind på din konto inden for 1-2 bankdage.

Nyfortuna tilbyder markedets bedste sølvpriser

Vi har mere end 10 års erfaring med køb og salg af sølv og sølv smykker og har siden 2008 kunnet tilbyde private kunder at sælge deres gamle sølvsmykker nemt og sikkert.

Sælg dit sølv hos Nyfortuna

Det er meget simpelt at sælge dit sølv. Du kan booke en tid hos os. Når du kommer ind, kigger vores vurderingseksperter på dit sølv, vejer det og vurderer lødigheden ud fra stemplerne.

Herefter får du en kvittering og pengene er på din konto i løbet af 1-2 bankdage. Du kan mod et mindre gebyr også vælge at få pengene udbetalt kontant.

Hvad er pris på sølv i dag

Prisen på sølv afhænger af verdensmarkedskursen på sølv i dag. Priserne svinger hele tiden, ifølge, men du kan altid følge med i dagens sølvpriser.

Køb sølv i 2021

 • Hvorfor skal man købe sølv i 2021?

Du har måske tænkt over at købe sølv i 2021, men overvejer om det nu er den rette beslutning. Du kan købe en Sølvbarre Støbt 250g i webshop

Alle investeringer handler naturligvis bl.a. om din hvad du har råd til, din vilje til risiko og din kortsigtede og langsigtede finansielle situation.

Skal man lave en investering i sølv?

Sølv får rigtigt meget medie opmærksomhed lige nu. Det er et meget brugbart metal i alt fra smykker til elektronik og sølvprisen pr gram er noget investorer overvejer nøje fra minut til minut. Men inden du beslutter om sølv er noget du skal udvide din investeringsportefølje, er der nogle spørgsmål du skal stille dig selv:

 • Hvor meget skal du investere i sølv?

Du skal overveje hvor meget du ønsker at investere i sølv. Sølv er det billigste af de fem ædelmetaller, men det løber hurtigt op i mange penge. Jo flere gram du ejer jo højere er det potentielle afkast, men omvendt er din investeringsrisiko også højere.

 • Hvad er dine investeringsmål?

Overvej hvor længe du ønsker at din investering skal løbe. Ønsker du at købe hus indenfor et par år eller skal det gemmes til din pension?

 • Hvad vil du gøre hvis sølvprisen pludseligt stiger? Eller falder?

Som med andre investeringer kan det betale sig at tænke over hvornår du vil købe mere, ved hvilken sølvpris kurs du vil sælge fra.

 • Hvor vil du opbevare sølvet?

Det kan betale sig at undersøge opbevaring inden køb. Har du pengeskab derhjemme? Et løst gulvbræt? Eller ønsker du professionel opbevaring i en sikkerhedsboks?

Nyfortuna tilbyder leje sikkerhedsbokse hos vores afdeling i København.

Grunde til at investere i sølv i 2021

Nogle investerer i sølv fordi de har en ven der har anbefalet det. Eller fordi de synes sølvmønter er flotte. Eller fordi de så en video på internettet og frygter at gå glip af gode penge. Men der er andre, og bedre, grunde til at investere i sølv.

 • Det er nemt at investere i sølv!
  Virkelig nemt. Mange investeringer som aktier, kræver oprettelse af specielle konti, underskrifter, dokumentation af pas osv. Da sølv er fysisk er det ligeså nemt som at købe sko i en webshop, som det er at købe sølv på internettet. Vores webshop fungerer ligesom en hvilken som helst anden og er naturligvis e-mærket og tager i mod både Dankort og MobilePay. Og i samme sekund du har betalt er din sølvpris fastlåst.
 • Sølv er billigt
  I forhold til de andre ædelmetaller guld, platin, rhodium og palladium koster sølv kun en brøkdel. Der er altså mulighed for at investere i sølv for et hvert budget. Ulempen ved sølv i forhold til guld er at der er moms på sølv. Dette øger naturligvis investeringsrisikoen, da du ved købet betaler 25% mere end sølvprisen pr gram.
 • Sølv er en god start på investering i ædelmetal
  Det kan være lidt overvældende at starte på en ny slags investering. Her kan sølv være en god hjælp, da du kan få ligeså mange (hvis ikke flere) forskellige sølvmønter og barrer til en brøkdel af prisen på guld. Og hvis du får rigtigt blod på tanden, kan de fleste sølvmønter fås fuldstændigt magen til i guld og platin, så du kan få en rigtigt flot samling. Købe en Sølvbarre Støbt 100g i webshop.

Sølvpris i Corona tid

Sølvprisen pr gram har været meget volatil i corona-tiden. I starten af marts lå sølvprisen på 3,41 kr pr gram.

Da Corona blev erklæret en pandemi af WHO, faldt sølvprisen til 2,34 kr pr gram. I august var den steget til 5,54 kr pr gram. Købe en Sølvbarre Støbt 250g.

Sidste gang vi så ligenende tendenser var under Finanskrisen efter 2008 hvor guld- og sølvpriser faldt i kort tid, for at stige stabilt i år herefter.

Kvalitet af sølv i forhold af sølvpris

Priser på sølv afhænger af indholdet af rent sølv. Det man normalt omtaler som ”sølvprisen pr gram” er for rent sølv, også kaldet finsølv

Rent sølv er meget blødt og derfor ikke ret anvendeligt til f.eks. smykker og bestik. Dit sølv er stemplet med lødighed. Det har været en lov i Danmark i mange hundrede år og det ældste kendte ”tretårnet sølv” stempel er fra 1608.

 • Almindelige typer af sølvlegeringer: Britannia sølv – 15 1/5 lødigt – 958%. Brugt siden 1696. Kravet om de 95,8% sølv blev indført i England for at undgå at sølvsmede nedsmeltede mønter. Fra 1720 ophørte kravet igen, primært på grund af de store protester over at sølvet var for blødt. Samme legering var et krav til sølvsmede i Skåne helt fra 1445. I dag bruges det sjældent.
 • Sterling sølv – 925 %. Brugt i små 1000 år. Den første definering ved lov om indholdet af sølv var i 1275. Den mest almindelige legering i smykker og bliver i dag stemplet 925
 • Tretårnet sølv – Prøvesølv – 830 %. Tretårnet sølv består af 83% rent sølv. Siden 1677 har Danmark haft statskontrol med ædelmetaller. En Stadsguardein rejste rundt til sølvsmede og kontrollerede at sølvindholdet ikke var under 83% ved tretårnet sølv. I dag stemplet 830.
 • Underlødigt sølv – 10 og 11 lødigt sølv – provinssølv – 625-719 ‰

Under statsbankerotten i starten af 1800-tallet blev det midlertidigt indført at sølvsmede i provinsen måtte bruge underlødigt sølv, da det var uhyre svært at få fat i sølv. De skulle dog stemple korrekt efter lødigheden. F.eks. skulle 11 lødigt være minimum 68,7% rent sølv.   

Hvad bestemmer prisen på sølv?

 • Overordnet efterspørgsel: Verdensmarkedet på sølv var i 2020 på lige under 1 miliard ounces – eller ca. 31.100 ton
 • Industriel brug: De industrielle teknikker ændrer på efterspørgslen af sølv. F.eks. blev der tidligere brugt meget store mængder sølv i fotografier, da verden overgik til digitale fotografier faldt efterspørgslen. Den stigende produktion af f.eks. solpaneler og batterier øger efterspørgslen nu. Nye teknikker kan have stor indflydelse på sølvprisen.
 • Overordnet udbud: Der findes kun det sølv på planeten som findes. Meget af det let tilgængelige sølv er allerede blevet gravet ud i miner. Der bliver genbrugt store mængder sølvtøj lige nu og ikke fremstillet ret meget, men på et tidspunkt er sølvtøjet hjemme i folks skuffer væk.
 • Verdens finansielle situationer: Som de andre ædelmetaller bliver sølv brugt som penge opbevaring under finansielle kriser. Derfor kan sølvet stige ret kraftigt hvis f.eks. aktiemarkedet bliver ustabilt.

Langtidssølvinvestering

Sølv er anset som en god langtidsinvestering. Der kan være høj risiko når man investerer i f.eks. aktier, hvis virksomheden går konkurs. Sølvpriser falder og stiger hele tiden, men det går nemlig aldrig i nul – din risiko er derfor meget lavere.

Sølvprisernes udvikling sidste 5 år

 • Sølv har helt bestemt haft en prisudvikling, det sidste 5 år er sølvpriser steget med 66,53 %.

Korttidssølvinvestering

Du kan godt investere i sølv korttid, men risikoen er lidt højere end ved langtidsinvestering. Dette er især grundet moms på sølv, som du, som privatkunde, ikke får tilbage når du sælger dine barrer igen. Købe en Sølvbarre Støbt 250g.

Du skal gå efter den laveste pris pr. gram sølv når du køber, den får du typisk ved køb af 5 kilo sølvbarre og derover. Når du ønsker at sælge dit sølv igen, skal du gå efter den højeste sølvpris pr. gram. Forskellen i købs- og salgspris er din risiko. 

Verdensmarkedskursen på sølv skal stige over denne forskel for at du har tjent din investering ind. Det kan godt ske, det sidste år er sølvpriser steget med 66,53 %.

FAQ om købe sølv

 • Hvad koster 1 kg sølv?

Prisen på 1 kg sølvbarre afhænger af dagens sølvpriser. Sølvpriserne svinger hele tiden, du kan altid følge med på vores hjemmeside.

 • Hvad koster sølv?

Se ovenstående svar

 • Hvor sælger man sølv?

Det er altid sikrest at vælge en godkendt ædelmetalforhandler til at sælge sølv, da du som oftest får meget højere pris pr gram sølv end hos f.eks. antikvitetshandlere og guldsmede. Du kan booke en tid hos Nyfortuna på 72 300 678.

 • Hvad er prisen på sølv?

Prisen på sølv afhænger af indholdet af finsølv og verdensmarkedsprisen på sølv

 • Hvad er sølv værd?

Se overnstående svar

 • Er sølvtøj noget værd?

Det er det! Med dagens sølvpriser får du i gennemsnit 100-150 for en middagsske. Det løber altså hurtigt op. Vi opkøber sølvtøj efter sølvstempler, både tre tårnet og sterling sølv.

Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?