Skip to content

SÆLG dit sølv

Hos Nyfortuna tilbyder vi naturligvis også at købe dine sølv effekter.

Hvad kan du sælge?

Vi køber alt stemplet sølv i lødighed 800, 830 (tretårnet) samt 925 sterlingsølv. Ved en vurdering af sølv vil vi således gennemgå affekterne, opdele dem efter lødighed, og afregne efter vægten på sølvet.

Sådan fungerer en udbetaling

Vi udbetaler via bankoverførsel eller kontant efter aftale. Hvis du har gamle sølvsmykker liggende, som ikke længere har nogen affektionsværdi, kan der sagtens gemme sig værdier for mange penge.

Ring i dag på
 72 300 678
og aftal et
personligt møde

Bestil møde

Bestil et personligt møde i København eller Aarhus. Vi giver dig rådgivning og hjælp under hele forløbet – uanset om du vælger at sælge eller ej.

Send med værdipost

Du kan sende dine værdigenstande til os med værdipost. Nemt hvis ikke du har tid til at komme forbi vores butik.

Hvem er Nyfortuna

Du skal føle dig tryg ved at handle med os. Vi har mere end 10 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller.

OM SØLV

Sølv har i mange år været et hyppigt anvendt ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, som smykker og sølvtøj. Smykker fremstilles traditionelt af sterlingsølv, som består af 92,5 % rent sølv og 7,5 % andre metaller, almindeligvis kobber: Denne legering er hårdere end det rene sølv og smelter ved en lavere temperatur end både sølv og kobber for sig.

Men både smykker og sølvtøj findes i alle lødigheder, det er derfor ikke givet at sølvtøj er 830/tretårnet, eller at smykker er 925 sterling.

SØLV SOM BETALINGSMIDDEL

Ca. 700 f.Kr. brugte man i Lydien mønter lavet af elektrum, en naturligt forekommende legering af sølv, guld og små mængder kobber og andre metaller – det var først senere hen man begyndte at raffinere sølv og bruge det til mønter, og kostbare smykker.

I dag er sølvstandard stadig en hyppig brugt målestok for penge-værdier. Og referencerne findes over alt i det den verden “pundet” i engelske pund refererer til, at denne mønthenhed oprindeligt svarede til ét “troy pound” sølv.

I det periodiske system har sølv den kemiske betegnelse AG, og har en massefylde på 10,49 g/cm3.

TEKNISKE ANVENDELSER

Sølv har ud over brugen til smykker, sølvtøj o.lign en bred anvendelse, for eksempel bruger man i spejle til krævende opgaver sølv i stedet for aluminium dette gøres ved at sølv (eller undertiden guld) bringes til at fordampe, hvorefter det afsættes som et tyndt lag på den ene side af en glasplade. Ved at anvende et særlig tyndt metallag kan man opnå ‘tonede’ ruder, der lader en del af lyset gå igennem, mens resten reflekterer som i et ‘normalt’ spejl.

Markedets bedste priser

Vi ser det som vores fornemmeste opgave, at sørge for, at du føler dig i trygge hænder, når du skal sælge dit gamle sølv. Derfor er du naturligvis med hele vejen, når vores vurderingseksperter fastsætter kvaliteten og vægten af dit sølv og efterfølgende giver dig de bedste priser.

Beregn værdien af dit guld

I guldprisberegneren kan du udregne kontantværdien af dine smykker, inden du tager kontakt til os.

Vi har prisgaranti og tilbyder markedets bedste priser

Vi har mere end 10 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller og har siden 2008 kunnet tilbyde private kunder at sælge deres gamle smykker nemt og sikkert.

Sådan foregår det

Enkelt – Gennemskueligt – Trygt

Bestil tid

Vores erfarne vurderingseksperter gennemgår de medbragte værdigenstande sammen med dig. Der foretages lødighedstest med syre og røgntenanalyse, ædelmetallet vejes og værdisættes, og du er med gennem hele forløbet.

Møde med vurderingseksperten

Vores erfarne vurderingseksperter gennemgår de medbragte værdigenstande sammen med dig. Der foretages lødighedstest med syre og røgntenanalyse, ædelmetallet vejes og værdisættes, og du er med gennem hele forløbet.

Handlen accepteres

Ved accept af handlen skal du fremvise gyldigt billede ID jf. Dansk lovgivning, det analyserede og indvejede resultat tastes ind i betalings systemet, og du skriver under på handlen.

Betaling modtages

Du kan vælge mellem kontant betaling eller bankoverførsel. For kontante udbetalinger tager vi et mindre gebyr, mens bankoverførsler altid er gratis. Betalingen tastes samme dag du sælger og går ind på din konto inden for 1-2 bankdage.

Covid19 information: Vores kontorer i København og Århus holder stadig åbent for personlig betjening. Du er også velkommen til at benytte vores postguldservice - vi betaler fragten.