Guld

Platin

Sølv

Næste kursopdatering

+45 72 300 678 info@nyfortuna.dk

Hos Nyfortuna tilbyder vi at købe dine sølveffekter og du får bedste sølvpriser

Vi køber dit sølv og du får bedste sølvpriser. Du får penge via bankoverførsel eller kontant efter aftale.

Hvilket sølv kan du sælge?

Vi køber alt stemplet sølv i lødighed 800, 830 (tretårnet) samt 925 sterlingsølv. Ved en vurdering af sølv vil vi således gennemgå affekterne, opdele dem efter lødighed, og afregne efter vægten på sølvet.

Få penge udbetalt for dit gamle sølv

Vi udbetaler via bankoverførsel eller kontant efter aftale. Hvis du har gamle sølv smykker liggende, som ikke længere har nogen affektionsværdi, kan der sagtens gemme sig værdier for mange penge.

Sælg dit sølv hos Nyfortuna: Enkelt – Gennemskueligt – Trygt

Her kan du læse om processen når du vil sælge sølv hos Nyfortuna

BESTIL TID – MØDE MED VURDERINGSEKSPERTEN
Vores erfarne vurderingseksperter gennemgår de medbragte værdigenstande sammen med dig. Der foretages lødighedstest med syre og røntgenanalyse, ædelmetallet vejes og værdisættes, og du er med gennem hele forløbet.

HANDLEN ACCEPTERES
Ved accept af handlen skal du fremvise gyldigt billede ID jf. Dansk lovgivning, det analyserede og indvejede resultat tastes ind i betalings systemet, og du skriver under på handlen.

BETALING MODTAGES
Du kan vælge mellem kontant betaling eller bankoverførsel. For kontante udbetalinger tager vi et mindre gebyr, mens bankoverførsler altid er gratis. Betalingen tastes samme dag du sælger og går ind på din konto inden for 1-2 bankdage.

Køb dit guld idag

Besøg vores butik hvis du er interesseret i at investere i ædelmetaller eller diamanter. Vi har Danmarks førende udvalg.

Se vores udvalg

bestil personligt møde

Bestil et personligt møde i København eller Aarhus. Vi giver dig rådgivning og hjælp under hele forløbet.

Book dit møde nu

hvem er nyfortuna

Du skal føle dig tryg ved at handle med os. Vi har mere end 15 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller.

Lær mere

Sølv har i mange år været et hyppigt anvendt ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, som smykker og sølvtøj. 

Sølv smykker fremstilles traditionelt af sterlingsølv, som består af 92,5 % rent sølv og 7,5 % andre metaller, almindeligvis kobber: Denne legering er hårdere end det rene sølv og smelter ved en lavere temperatur end både sølv og kobber for sig.

Men både smykker og sølvtøj findes i alle lødigheder, det er derfor ikke givet at sølvtøj er 830/tretårnet, eller at smykker er 925 sterling.

Sølv som betalingsmiddel

Ca. 700 f.Kr. brugte man i Lydien mønter lavet af elektrum, en naturligt forekommende legering af sølv, guld og små mængder kobber og andre metaller – det var først senere hen man begyndte at raffinere sølv og bruge det til mønter, og kostbare smykker. I dag er sølvstandard stadig en hyppig brugt målestok for penge-værdier. Og referencerne findes over alt i det den verden “pundet” i engelske pund refererer til, at denne mønthenhed oprindeligt svarede til ét “troy pound” sølv. I det periodiske system har sølv den kemiske betegnelse AG, og har en massefylde på 10,49 g/cm3.

Tekniske anvendelser

Sølv har ud over brugen til smykker, sølvtøj o.lign en bred anvendelse, for eksempel bruger man i spejle til krævende opgaver sølv i stedet for aluminium dette gøres ved at sølv (eller undertiden guld) bringes til at fordampe, hvorefter det afsættes som et tyndt lag på den ene side af en glasplade. Ved at anvende et særlig tyndt metallag kan man opnå ‘tonede’ ruder, der lader en del af lyset gå igennem, mens resten reflekterer som i et ‘normalt’ spejl.