Guldpris beregner

Beregn værdien af dit guld

I guldprisberegneren kan du udregne værdien af dine smykker, inden du tager kontakt til os. Find din guldpris i dag her.

Markedets bedste guldpriser

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at sørge for, at du føler dig i trygge hænder, når du skal sælge dit gamle guld. Derfor er du naturligvis med hele vejen, når vores vurderingseksperter fastsætter karaten og vægten af dit guld og efterfølgende giver dig de bedste guldpriser.

guldpriser

 

 

GULDPRISER

Dagspriser pr. gram: 08/06-2023

Guld pris
Finguld 400 troy ounce+: 428,48 DKK
Finguld 1 kg+: 421,96 DKK
Finguld (bar): 418,27 DKK
24 Karat: 404,69 DKK
22 Karat: 352,54 DKK
21,6 Karat: 346,59 DKK
21 Karat: 334,83 DKK
18 Karat: 292,74 DKK
14 Karat: 227,97 DKK
10 Karat: 158,39 DKK
9 Karat: 142,84 DKK
8 Karat: 130,38 DKK
Pletsølv: 0,015 DKK
Sølv(830): 3,41 DKK
Sølv(925): 3,89 DKK
Finsølv(999): 4,36 DKK
Finsølv(999,9): 5,18 DKK
Platin (bar): 177 DKK
Platin: 167 DKK

Guldpriser i en Corona-tid

Generelt stiger guldprisen når verden er i krise. Hvis der er frygt for at aktiemarkedet kollapser, flytter mange investorer deres penge over i guld, som bliver regnet for et meget mere sikkert og en mere stabil form for investering.

Covid-19 pandemien er ikke en undtagelse

I starten af marts, da WHO erklærede Covid-19 som værende en pandemi, styrtdykkede guldprisen fra 331,36 kr/gram til 290,87 kr/gram på otte dage. Allerede 20 dage efter var guldprisen oppe 334,02 kr/gram, og prisen blev ved med at stige indtil starten af august, hvor den toppede på 409,56 kr/gram. Herefter har den ligget stabilt, på en dagsaktuel guldpris på omkring 360 kr/gram.

Investering i guld

Guld som investeringsobjekt repræsenterer en monetær værdi, der kan skabe forøget værdi og mindske økonomiske risici.
Fordele ved investering i guld:

 • Holdbarhed: Guld har en helt utrolig holdbarhed. Guld hverken ruster eller løber an, og ingen andre naturligt forekommende stoffer kan ødelægge guld.
 • Flytbarhed: Guld kan du tage i lommen, og guld afhænger ikke af strøm på computeren, om du har et dankort eller andet. Guld har samme fordele som kontanter, men guld har yderligere den fordel, at hvis du køber guld med dine kontanter, er der en chance for, at det stiger i værdi – modsat kontanterne.
 • Forfalskningens sværhedsgrad: Du skal selvfølgelig være opmærksom på falsk guld og kun købe investeringsguld hos en godkendt guldhandler, men det er meget svært at forfalske guldbarrer, da guld bl.a. er tungere end alle andre metaller i samme farve.
 • Sælg dit guld: Det er utroligt nemt at sælge guld, uanset hvor i verden du befinder dig. I mange lande kan du endda betale for varer med guld. Enhver guldhandler eller guldsmed vil købe guldet. Det eneste du skal være opmærksom på er, om du får den rigtige guldpris pr gram.
 • Guld købes kontant: Efter dansk lovgivning kan du købe dit guld kontant, op til 19.999 kr. Guld er meget mere inflationsdygtigt, og er nemmere at opbevare end kontanter, hvis du ikke ønsker dine penge skal stå i banken.

Spørgsmål og svar om guldpriser

 1. Hvad koster en guldbarre?
  Prisen på en guldbarre afhænger af dagens pris på guld. Du kan købe guldbarrer fra 1 gram og op til 12,44 kilo i vores webshop. Du kan købe guld kontant, med dankort, MobilePay eller med bankoverførsel. 
 2. Hvad kan jeg få for mit guld?
  Når du sælger dit guld afhænger det af dagens pris på guld, og mængden af guld du ønsker at sælge. Du kan altid se vores gældende guldpris i dag her på siden. Du kan få penge kontant, eller med en bankoverførsel til dig.
 3. Hvordan sælger jeg guld, sølv eller platin?
  Det er meget nemt – book en tid hos os. Når du kommer, giver vi et tilbud på dine ædelmetaller efter vurderingen af lødighed og vejning. Efter du har accepteret tilbuddet, får du en kvittering, og pengene er på din konto i løbet af 1-2 bankdage.
 4. Hvordan kan jeg kontakte Nyfortuna?
  Du kan ringe til os på 72 300 678 eller skrive til info@nyfortuna.dk Vi besvarer alle mails inden for 7 timer på hverdage.
 5. Skal jeg booke et møde med Nyfortuna?
  Du må gerne komme ind uden en forudgående aftale, men for at undgå ventetid anbefaler vi, at du ringer og booker en tid inden du kommer.
 6. Kan jeg får en gratis vurdering af mit guld eller sølv?
  Hvis du ønsker en vurdering til f.eks. forsikring eller arvesager koster det 350 kr. pr påbegyndte halve time.
 7. Må jeg sende mit guld eller sølv til Nyfortuna?
  Selvfølgelig. Udfyld blot formularen her, så får du en fragt-label på din mail. Vi betaler både fragt og forsikring, så dit guld og sølv når sikkert frem.

Guld som langtidsinvestering

Guld er anset som en god langtidsinvestering. Ulempen ved f.eks. aktier er, at de meget hurtigt kan miste al værdi, hvis virksomheden fejler på markedet eller går konkurs. Guldprisen pr gram kan stige eller falde, men den går aldrig i nul. Din risiko er altså meget lavere. Dertil går guld ikke i stykker, som et maleri eller et dyrt ur kan gøre. Du kan således sælge dit guld uanset hvor længe du venter.

Guldprisen på den korte bane

Man kan også investere i guld på den korte bane, men risikoen er naturligvis en smule højere end den er ved langtidsinvestering. Du skal gå efter den laveste pris pr gram guld når du køber, den får du typisk ved køb af en guldbarre på 1 kg eller større. Når du igen ønsker at sælge dit guld, skal du selvfølgelig søge efter den højeste guld pris pr. gram. Her får du også den højeste pris, hvis du sælger mere end 1 kilo. Forskellen i købs- og salgspris er din risiko. Guldprisen skal stige mere end denne forskel, før du har tjent din investering hjem. 

Det kan sagtens ske, fra januar 2020 til december 2020 steg guldprisen med 18,97%.