Skip to content

Guldbarre fascination og investering

Der købes guldbarrer som aldrig før!

Interessen for guld er steget med raketfart de sidste år, og der sælges guldbarre som aldrig før. Med en stigning i salget på hele 600 pct. oplever vi en enorm efterspørgsel på det gyldne metal.

Vi kender dem fra gamle westernfilm og klassiske tegneserier som Anders And, hvor onkel Joakim svømmede i dem til dagligt. Guldbarren, der symboliserer rigdom og magt, og som samtidigt er så uopnåelig, at almindelige mennesker sjældent ser dem i virkeligheden. Men sådan er det faktisk ikke længere. Vi er nemlig blevet vilde med guld og i 2017 oplevede vi en seksdobling i salg af guld, flere ganske almindelige mennesker begyndt at vise interesse for det kostbare ædelmetal, og det er ikke længere en vare forbeholdt investorerne på børserne, og Joakim Von And.

Guld er kendt som en notorisk sikker investering, og der kan være mange penge at hente i ædelmetallet. I løbet af de sidste 10 år er guldprisen steget med 200 pct, og salget er i rivende vækst, Og i takt med at efterspørgslen stiger, på metallet der kun findes i begrænsede mængder, ja så følger prisen med op.

Investors Choice Power-Pack (1.500g)

Køb en guldbarre på vores webshop til bedste guld pris og få den leveret til døren

Selvom vi har en fysisk butik på Østerbrogade i København, har vi siden åbningen af webshoppen sommeren 2017, oplevet en stor interesse for at handle guld på nettet. Det skyldes blandt andet bekvemmeligheden ved at kunne bestille hjemme fra stuen, men det giver også muligheden for at se det fulde sortiment, og derved muligheden at vælge præcis den udformning der tiltaler dig mest.

Guldbarrer og Guld som gave

Indkøb af guldbarre som et alternativ til de kontante gaver til bryllup, dåb og konfirmation, er lige ledes noget der vinder frem. Vi ser indkøb af guldbarre valgt både som en god, og visuelt mere imponerende gave, man kan forære i stedet for kontanter. Guldbarren er fascinerende, smuk, og der er mange der aldrig har stået med en ægte guldbarre i hænderne før.

Ser man mod østen og de Arabiske lande, har man altid haft den opfattelse at guld er penge. Smykker, mønter og andre genstande af guld gives her ofte, som gaver af økonomisk karakter, til bryllup, barnedåb og andre store begivenheder. med henblik på at give modtageren et solidt økonomisk grundlag for fremtiden. Her er der altså ofte tale om smykker der ikke er skabt som brugssmykker, og det er her vi ser de mindre og mellem store guldbarre vinde frem herhjemme.

Guld som økonomisk gave

Fordelen ved guldbarren som økonomisk gave, er at der ikke i samme grad som på smykker, betales for forarbejdningen. Ligesom der heller ikke er moms på investeringsguld. Guldbarre sælges med en formpris, som er den udgift der betales til den udstedende producent af barren. Der betales derfor i væsentlig højere grad for ædelmetallets faktiske værdi, hvilket har stor betydning for hvornår investeringen kan begynde at give et egentlig afkast.

Fysisk guld betragtes som det man kalder en sikker havn, når man taler om investeringer. Set over det seneste årti er guld steget med mere end 200%, så hvem ville ikke i dag, ønske de havde haft guldbarre liggende fra egen konfirmationstid, brylluppet eller måske endda dåben.

Guldbarre fås i mange størrelser og udformninger, og der vil være noget at finde for enhver smag og et hvert gave budget. Se også de populære guldmønter.

Guld pris følger verdensmarkedprisen

Det er en udbredt opfattelse at guld er billigere at købe i udlandet, f.eks når man er på ferie. Det handler i midlertidig ikke om prisen på guldet, men prisen på den arbejdskraft der er lagt i , samt den fortjeneste der er på varen. Guld har nemlig en verdensmarkedspris, hvilket vil sige at den er ens overalt, for alle. Derfor vil priser på guldbarre ligge meget tættere på verdensplan, end vi altså kender det fra smykkeverdenen, hvor der er stor forskel på priserne til arbejdslønnen kloden over.

Guldbarre
Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?