info@nyfortuna.dk

Vi svarer indenfor 7 timer på alle hverdage

72 300 678

Til rådighed alle hverdage mellem 9-17

Flora Danica Smykker – De originale støbe prøver

HISTORIEN BAG FLORA DANICA

Smykkesuccessen Flora Danica dateres helt tilbage til 1953, hvor ægteparret Orla og Grethe Eggert, etablerede virksomheden under beskedne kår, og lagde grundstenen til de Flora Danica smykker vi kender i dag. Produktionen startede først i deres køkken og flyttedes senere til deres kælder i Valby i København.

Hos Nyfortuna har vi nyligt haft fornøjelsen at handle, nogle af de gamle produktions og støbeprøver, forsølvede blomster mm. Efter aftale med sælger bringer vi her et fint lille kig til nogle af de velbevarede gamle prøver, og historien om ægteparrets succes med et af Danmarks største internationalt kendte smykkemærker.

Orla Eggert udviklede ideen om at lave smykker baseret på naturens unikke design, inspireret af efterårsbladenes langsomme dalen. De første Flora Danica smykker var baseret på en kobberbeklædning af blomster og blade, som af dygtige fagfolk behændigt blev forvandlede til et smykke, der efterfølgende blev belagt med 24 karats guld. Kobberet blev dog forholdsvis hurtigt erstattet af Sterling 925 Sølv, som også i dag udgør hovedbestanddelen i hvert enkelt Flora Danica smykke.

Udfordringen med at fremskaffe de nødvendige blomster og blade, der skulle bruges i smykke-produktionen, blev løst med en fast lille annonce i den lokale avis, med en opfordring til byens borgere om at komme og aflevere firkløvere hver søndag kl. 15.00. For hver firkløver afregnede ægteparret Eggert 1,00 kr. pr. stk. Heldigvis skabte det som oftest lang kø ude foran Flora Danicas hoveddør om søndagen, således at leveringen af firkløver-smykkerne kunne overholdes.

Efterspørgslen på smykkerne steg hastigt, og i 1970 flyttede produktionen til større faciliteter i Hvidovre.

Flere spektakulære bestillinger har gennem årerne kastet glans over Flora Danicas historie. Således blev Flora Danica I 1992, af det Kongelige Danske Hof, bedt om at fremstille en speciel erindringsbroche, personligt designet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Brochen var sammensat af hvedekorn hvilende på et bøgeblad, symboler for Danmarks natur og landbrugstraditioner. Brochen blev givet som en personlig gave af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II til alle de kvindelige gæster ved Hendes Majestæts 25. års jubilæum.

Flora Danica har ydermere designet og produceret et diadem for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. HKH Prinsesse Maries diadem tager udgangspunkt i Flora Danicas kollektion, Fransk Lilje, og illustrerer kærlighedshistorien mellem en prins og en prinsesse i et elegant og enkelt formsprog.

I april 2021 overtog endnu et ægtepar Flora Danica. Karina og Martin der i dag har overtaget rettighederne, deler ambitionen om at tage det traditionsrige brand tilbage til rødderne, og relancerer de tre mest ikoniske og succesfulde Flora Danica serier i et endnu mere elegant og tidssvarende design.

Som altid en et udsøgt privilegie at få et indblik i smykkernes historie, gennem vores kunders betagende beretninger.

FIRMAOPLYSNINGER

Østerbrogade 137, 2100 København Ø
info@nyfortuna.dk

Mejlgade 44, 8000 Aarhus
aarhus@nyfortuna.dk

+45 72 300 678

 

Nyfortuna
GM Retail ApS
CVR 34352011

KONTAKT

Vi kan kontaktes pr. telefon alle hverdage i tidsrummet 9 – 17, samt på email, der besvares inden for 7 timer på hverdage.

Du er også velkommen i vores butikker i København eller Aarhus. Husk forudgående tidsbestilling.

Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?