Skip to content

Sælg dine diamanter

”Sælg dine diamanter hos Nyfortuna, hurtigt, trygt & professionelt”

Hvad kan du sælge?

Hos Nyfortuna tilbyder vi at købe diamanter på minimum 0,50 Carat og derover, i forbindelse med smykke salg fra private. Vurderingen af diamanter foretages af vores diamant gradér, og kun ved forudgående aftale. Afregning sker som ved salg af ædelmetaller hurtigt og effektivt.

Har du en eller flere diamanter, du ønsker vurderet eller solgt. Er det vigtigt at stenene er renset for snavs. Har du ydermere et certifikat er det fint at tage det med. Diamanter og ædelmetaller vurderes separat, og der afregnes kun for materialerne, ikke smykkets design.

OBS: Diamanter købes kun i forbindelse med salg af ædelmetaller. Vi køber udelukkende runde hvide diamanter, ikke farvede diamanter, fancy cut eller øvrige ædelstene. Diamanterne skal være i farve kategorierne: D – H. Samt en renheds kategori fra IF – VS. En diamant på 0,50 Carat måler ca. 5 mm i diameter.

  • Minimum 0,50 Carat
  • Kun runde hvide diamanter
  • kun ved forudgående aftale

Fakta om diamanter

Diamanter er et gennemsigtigt mineral bestående af kulstof. Diamanter er det hårdeste mineral, vi kender til og har 10 på Mohs’ hårdhedsskala. Priserne på disse ædelstene, som typisk anvendes i smykker, fastsættes ud fra diamantens vægt, diamantens slibning, diamantens farve og diamantens klarhed.

Ring i dag på
 72 300 678
og aftal et
personligt
møde

Sælg dine diamanter
Salg af diamanter
Diamantsalg

VURDERING AF LØSE DIAMANTER

Ved vurdering af diamanter, benytter man de 4 C’er:

  1. Carat: Diamantens vægt
  2. Cut: Diamantens slibning
  3. Color: Diamantens farve
  4. Clarity: Diamantens klarhed

Hvad betyder Diamanter karat?

1 carat svarer til 0,2 gram. Carat er en vejeenhed beregnet ud fra kernerne i johannesbrød for mange år tilbage. En diamant på 0,50 Carat måler ca. 5 mm i diameter, men caraten afhænger naturligvis også af stenens dybde, og i sidste ende stenens vægt.

SLIBNING, FARVE OG KLARHED

Diamantens slibning er vigtig for diamantens refleksion af lyset. Jo mere korrekt slibningen er, desto bedre lysspil opnås. En brillant har 57 facetter.

Diamantens farve er vigtig for dens pris. Man kan lidt populært sige, at jo hvidere en diamant er, desto højere er prisen. Top Wesselton og Wesselton er de mest udbredte og populære farver i Skandinavien.

Diamantens klarhed bedømmes ud fra, hvor mange urenheder (inklusioner), der er i diamanten samt placeringen af disse uklarheder. Desto færre inklusioner, der er i diamanten, desto mere sjælden er den. Et højt antal inklusioner ødelægger refleksionen af lyset i diamanten, og dette gør stenen mindre attraktiv.

Diamantgradere vil give dig den bedste vurdering

Hos Nyfortuna har vi de bedste professionelle diamantgradere som vil hjælpe dig med dine diamanter. Salg af smykker med sten hos Nyfortuna

Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?