Diamanter og ædelstene

Der er mange faktorer som spiller ind i vurderingen af diamanter og ædelstene, og det kan være en kompleks affære. Nedenfor kan du se en oversigt over nogen af de kriterier vi benytter os af når vi skal bestemme værdien af diamanter.

Diamanter – værdiansættes på baggrund af de 4 C´er:  Carat (vægt), Color (farve), Clarity (klarhed) og Cut (slib), som er en global anerkendt metode udviklet af GIA af den enkelte diamant. Læs mere om de 4 C’er længere nede på siden.

Vi benytter Rapaport Diamond, som er en internationalt anerkendt vejledning.

Om diamanter

De 4 C´er:

Clarity – Klarheden på diamanten.

Diamanter har oftest indeslutninger/små fejl, der findes helt naturligt i stenen. Fejlfrie diamanter “Flawless” er sjældne og jo færre indeslutninger diamanten har – desto mere værdifuld er den. Der er oftest en del økonomi i at vælge en diamant med små fejl – så længe disse ikke kan ses med det blotte øje. Hovedreglen er, at klarheder fra “FL” (fejlfrie) til “SI1” (små indeslutninger) ikke må have fejl, der kan ses med det blotte øje, men kun under 10 x forstørrelse. Kigger man derimod på diamanter som ren investering – er det ofte de fejlfrie diamanter, som investorer og eksperter opkøber.

clarity

Color – Farven på diamanten.

Desto hvidere diamanten er, jo mere værdifuld og sjælden er den. Hvide diamanter kaldes “River”, “Top Wesselton” eller “Wesselton”.  Gule og sorte diamanter er billigere, da disse forekommer i langt højere grad end de helt hvide. “Fancy?? farver, som eksempelvis pink eller blålige, er som hovedregel de dyreste, og her findes der sjældent nye forekomster i minerne.

color_graphic

Carat – vægten på diamanten og dermed størrelsen.

1 carat svarer til 0,2 gram. Større diamanter er selvsagt mere
værdifulde end små diamanter – så længe de 3 andre C’er er ens. Her ses hvorledes stigningen i carat, giver en større millimeter på diamanten.

carat

Cut – Slibningen af en diamant.

Det helt rigtige slib sikrer, at lyset reflekteres optimalt, hvilket giver diamanten mest spil og liv. Man kan kun slibe diamanter med diamantstøv, da de er det hårdeste mineral man kender. Der bruges oftest komplicerede formler og programmer til at vurdere potentialet af en rådiamant, inden den slibes til én eller flere mindre diamanter.

nyfortuna_hjerte

Det runde brilliantslib er det mest anvendte, men der findes mange alternative slib, der virkeligt kan differentiere ens smykke fra mængden. Her ses de forskellige slib:

DIAMANTER
Round Cut
DIAMANTER
Heart Cut
sd_pear
Pear Cut
sd_oval
Oval Cut
sd_cushion
Cushion Cut
sd_marquise
Marquise Cut
sd_emerald
Emerald Cut
sd_princess
Princess Cut

Et udvalg af vores diamanter i vores webshop

Kontakt os

Send os en besked, så vender vi tilbage til dig.

0

Skriv dine søgeord i tekstfeltet og tryk på ENTER for at starte søgningen

Få 100 kr. oven i handlen!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 100 kr. oven i handlen, ved salg for minimum 1000 kr. Modtag samtidig altid sidste nyt om guld, priser, konkurrencer og meget mere. Udsendelse cirka hver 2. måned.

Tak for din tilmelding - vi ses i indbakken!