Skip to content

Diamanter og ædelstene

Diamanter hos Nyfortuna: Vi har professionelle diamantgradere, vi benytter Rapaport Diamond, som er en internationalt anerkendt vejledning.

Lad os hjælpe dig med dit næste køb eller salg af sten.

Der er mange faktorer som spiller ind i vurderingen af diamanter og ædelstene, og det kan være en kompleks affære. Nedenfor kan du se en oversigt over nogen af de kriterier vi benytter os af når vi skal bestemme værdien af en diamant.

Diamanter – værdiansættes på baggrund af de 4 C´er:  Carat (vægt), Color (farve), Clarity (klarhed) og Cut (slib), som er en global anerkendt metode udviklet af GIA af den enkelte diamant. Læs mere om de 4 C’er længere nede på siden.

Diamanter

Ring i dag på
 72 300 678
og aftal et
personligt
møde

De 4 C'er -Diamantens kvalitet-

Clarity – Klarheden

En diamant har oftest indeslutninger/små fejl, der findes helt naturligt i stenen. Fejlfrie diamanter “Flawless” er sjældne og jo færre indeslutninger diamanten har – desto mere værdifuld er den. Der er oftest en del økonomi i at vælge en diamant med små fejl – så længe disse ikke kan ses med det blotte øje. Hovedreglen er, at klarheder fra “FL” (fejlfrie) til “SI1” (små indeslutninger) ikke må have fejl, der kan ses med det blotte øje, men kun under 10 x forstørrelse. Kigger man derimod på diamanter som ren investering – er det ofte de fejlfrie diamanter, som investorer og eksperter opkøber.

Diamanter Clarity

Color – Farven

Desto hvidere diamanten er, jo mere værdifuld og sjælden er den. En hvide diamant kaldes “River”, “Top Wesselton” eller “Wesselton”.  Gule og sorte diamanter er billigere, da disse forekommer i langt højere grad end de helt hvide. “Fancy?? farver, som eksempelvis pink eller blålige, er som hovedregel de dyreste, og her findes der sjældent nye forekomster i minerne.

Color - Farven

Carat Diamanter – vægten og dermed størrelsen.

1 carat svarer til 0,2 gram. Større diamanter er selvsagt mere
værdifulde end små diamanter – så længe de 3 andre C’er er ens. Her ses hvorledes stigningen i carat, giver en større millimeter på diamanten.

Carat

Cut – Slibningen

Det helt rigtige slib sikrer, at lyset reflekteres optimalt, hvilket giver diamanten mest spil og liv. Man kan kun slibe diamanter med diamantstøv, da de er det hårdeste mineral man kender. Der bruges oftest komplicerede formler og programmer til at vurdere potentialet af en rådiamant, inden den slibes til én eller flere mindre diamanter.

Det runde brilliantslib er det mest anvendte, men der findes mange alternative slib, der virkeligt kan differentiere ens smykke fra mængden. Her ses de forskellige slib:

Round Cut
Round Cut
Heart Cut
Heart Cut
Pear Cut
Pear Cut
Oval Cut
Oval Cut
Cushion Cut
Cushion Cut
Marquise Cut
Marquise Cut
Emerald Cut
Emerald Cut
Princess Cut
Princess Cut

Få en certificeret forsikringsvurdering

Vi har mere end 10 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller og har siden 2008 kunnet tilbyde private kunder at sælge deres gamle smykker nemt og sikkert.

Et udvalg af vores diamanter i vores webshop

 • 0,50 Carat Top Wesselton VVS side

  0,40 Carat Top Wesselton SI

  kr. 15.470,00
  Tilføj til kurv
 • Diamantcertifikat

  Diamantcertifikat

  kr. 1.250,00
  Tilføj til kurv
 • Gaveindpakning

  Gaveæske

  kr. 20,00
  Tilføj til kurv
 • Diamantcertifikat

  Diamantvurdering

  kr. 450,00
  Tilføj til kurv
 • 0,50 Carat Top Wesselton VVS

  0,30 Carat Wesselton VS

  kr. 11.257,50
  Tilføj til kurv
 • 0,50 Carat Top Wesselton VVS

  0,50 Carat Wesselton SI

  kr. 25.025,00
  Tilføj til kurv
Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?