En kongelig affære

Kongelige medaljer

De kongelige medaljoner taget af auktionen

Nyligt kunne det her på siden læses, at vi i samarbejde med Bruun Rasmussen Kunstauktioner, havde sat et medaljon sæt med kongeligt ophav til salg.

Men nu tager historien en ny, og må vi indrømme, interessant drejning.

De fire medaljoner med proveniens fra Prins Henrik blev trukket tilbage fra auktionen af en helt særlig årsag. Martin Hans Borg, der er russisk chefekspert hos Bruun Rasmussen, så medaljonerne på eftersynet, og mente at kunne opklare historierne bag. 

Martin har nu opklaret tre af mysterierne og arbejder fortsat på den fjerde. 

Martin Hans Borg oplyser, at alle smykkerne er såkaldte sørgesmykker, og derfor indeholder hårlokker fra og indgravering til minde om afdøde familiemedlemmer. 

Det var ind i begyndelsen af 1900-tallet almindeligt at bære sørgesmykker og i visse kredse benyttes de stadig.

Kejserinde Dagmar

Den store medaljon har tilhørt Kejserinde Dagmar af Rusland. 

Denne medaljon indeholder en hårlok fra Storfyrst Nikolaj Alexandrovich af Rusland (1843-1865). Han blev forlovet i 1864 med Christian IX af Danmarks datter, prinsesse Dagmar (1847-1928). Men han døde allerede året efter, inden det unge par var blevet gift. 

Medaljonen har en samtidig inskription fra dagen og året for storfyrstens død, og hårlokken stammer fra hans dødsleje. 

Det har været prinsesse Dagmars måde at ære og mindes sin forlovede på, og hun har båret medaljonen i al fald i det sørgeår, som ventede hende. 

Prinsesse Dagmar blev senere kendt som Kejserinde Dagmar af Rusland, da hun i 1866 blev gift med Storfyrst Nikolajs yngre bror, Storfyrst Alexander Alexandrovich af Rusland. Han var efter storebrorens død nu tronfølger og senere blev russisk zar.

De små medaljoner

To af de mindre medaljoner indeholder hver en hårlok fra Landgreve Vilhelm af Hessen (1787-1867) og hustru, Landgrevinde Charlotte af Hessen (1789-1864), født prinsesse af Danmark og søster til Christian VIII. Ægteparret boede i København og blev forældre til dronning Louise, gift med Christian IX, der var forældre til Kejserinde Dagmar. Medaljonerne er også indgraveret med landgrevens og landgrevindens dødsdato og -år.

Så langt så godt. Når den fjerde medaljon er opklaret vil alle fire smykker blive gjort klar til auktion i det nye år, inklusive historierne bag.

Så snart der er nye datoer for auktionen, opdaterer vi om disse. 

Forventligt bliver medaljonsættet delt op, da den store medaljon vil høre til den næste Rusiske auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Se videoen af medaljonerne her.

H.K.H. Prins Henriks Medaljon

Nyligt havde en af vores kunder dette fine vedhæng samt prototyper med fra et familiemedlems tidligere værksted. Guldsmeden var intet mindre end John Rørvig (1920 – 2006). 

En af de udsagn vi gerne gentager igen og igen, er hvor privilegeret vi er at høre kundernes og smykkernes historie.

John Rørvig var anerkendt som Kongelig Hofleverandør, og det var John der skabte Grevinde Alexandras forlovelsesring, ved hendes forlovelse, med Hans Kongelige Højhed Prins Joachim. 

Historien her omhandler dog medaljon smykket, som John Rørvig modtager som en del af arbejdslønnen, i forbindelse med produktionen af et nyt smykke, for H.K.H. Prins Henrik.

Vedhænget med medaljonerne bliver indleveret af ingen mindre end H.K.H. Prins Henrik (1934 – 2018). 

Medaljonerne er udført i 18 karat guld. En enkelt fremstår med bogstavet F. i emalje, samt et kors, en er indgraveret 1867, en anden1864, og alle 4 medaljoner indeholder en lok hår.

Sølv bogstaverne ”M” der her ses med både kroner i guld samt medaljonerne – er prøver på, hvad der skulle blive til smykker med monogram til H.K.H. Dronning Margrethe.

Kongelig hofleverandør

At blive  Kongelig Hofleverandør er en særlig anerkendelse. I dag kan 102 danske virksomheder, og 5 udenlandske, således bryste sig af det fornemme prædikat.

Tidligere blev der skelnet mellem prædikaterne ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof” og ”Kongelig Hofleverandør”. Første prædikat gives til større virksomheder, hvor Hoffet almindeligvis indkøbte virksomhedens produkter gennem forhandlere, sidstnævnte givedes til mindre virksomheder, der havde direkte handelsmæssige relationer med Hoffet.

Historisk tildelte man ligeledes særprædikat Kgl. Hofjuveler, som antageligt er det prædikat ovennævnte guldsmed har haft.

Prædikatet Kongelig Hofleverandør tildeles i dag for en periode på 5 år. Ved periodens udløb vurderes, om betingelserne for tildelingen fortsat er opfyldt, og en grundlæggende forudsætning er naturligvis, at Hoffet fortsat køber firmaets produkter eller serviceydelser.

 

En af de første tildelinger blev givet til Bryggeriet Carlsberg for over 100 år siden, ligesom flere af landets dygtigeste guldsmede bærer det fornemme prædikat.

Bland de måske bedst kendte guldsmede kan nævnes Georg Jensen, Ole Lynggaard, A. Dragsted, P. Hertz m.fl.

Læs mere og find den fulde liste på Kongehusets hjemmeside.

Hvem ved, måske Nyfortuna en dag kunne tilegne sig den fornemme ære.

Børsen Gazelle 2021

Gazelle 2021

Nyfortuna udnævnt som Børsen Gazelle 2021

Med stor stolthed og ydmyghed, har vi i dag modtaget udnævnelse, som Børsen Gazelle virksomhed 2021

Børsen Gazelle 2021 bliver givet til virksomheder som vokser kontinuerligt, og har klaret sig ud over det sædvanlige. Udnævnelsen kræver en fordobling af omsætningen eller bruttoresultatet i løbet af de seneste 4 regnskabsår.

Gazelle prisen er et direkte bevis på den vækst vi har oplevet igennem de seneste mange år, og det var ikke lykkedes uden vores kompetente og ihærdige medarbejdere. Medarbejdere der hver dag tager kyndig hånd om vores kunder, med omhu, faglighed og en service der ikke går ubemærket hen.

Og netop vores kunder, skal der også lyde en stor tak til! For at vælge Nyfortuna som deres foretrukne guldhandler, for at komme tilbage igen og igen, og for at udvise os den tillid, at refere nye kunder i vores retning.

Vi oplever fortsat en stigende interesse for investerings guld, salg af guld og sølv, diamant vurderinger mm. og I har stor andel i at vi i år modtager denne fornemme pris.

Børsens Gazelle pris er et direkte bevis på at vi hos Nyfortuna gør noget rigtigt, så tak til medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder. Vi ser frem til fortsat at yde en ekstraordinær indsats og til et fortsat godt samarbejde med jer alle!

Flora Danica Smykker – De originale støbe prøver

HISTORIEN BAG FLORA DANICA

Smykkesuccessen Flora Danica dateres helt tilbage til 1953, hvor ægteparret Orla og Grethe Eggert, etablerede virksomheden under beskedne kår, og lagde grundstenen til de Flora Danica smykker vi kender i dag. Produktionen startede først i deres køkken og flyttedes senere til deres kælder i Valby i København.

Hos Nyfortuna har vi nyligt haft fornøjelsen at handle, nogle af de gamle produktions og støbeprøver, forsølvede blomster mm. Efter aftale med sælger bringer vi her et fint lille kig til nogle af de velbevarede gamle prøver, og historien om ægteparrets succes med et af Danmarks største internationalt kendte smykkemærker.

Orla Eggert udviklede ideen om at lave smykker baseret på naturens unikke design, inspireret af efterårsbladenes langsomme dalen. De første Flora Danica smykker var baseret på en kobberbeklædning af blomster og blade, som af dygtige fagfolk behændigt blev forvandlede til et smykke, der efterfølgende blev belagt med 24 karats guld. Kobberet blev dog forholdsvis hurtigt erstattet af Sterling 925 Sølv, som også i dag udgør hovedbestanddelen i hvert enkelt Flora Danica smykke.

Udfordringen med at fremskaffe de nødvendige blomster og blade, der skulle bruges i smykke-produktionen, blev løst med en fast lille annonce i den lokale avis, med en opfordring til byens borgere om at komme og aflevere firkløvere hver søndag kl. 15.00. For hver firkløver afregnede ægteparret Eggert 1,00 kr. pr. stk. Heldigvis skabte det som oftest lang kø ude foran Flora Danicas hoveddør om søndagen, således at leveringen af firkløver-smykkerne kunne overholdes.

Efterspørgslen på smykkerne steg hastigt, og i 1970 flyttede produktionen til større faciliteter i Hvidovre.

Flere spektakulære bestillinger har gennem årerne kastet glans over Flora Danicas historie. Således blev Flora Danica I 1992, af det Kongelige Danske Hof, bedt om at fremstille en speciel erindringsbroche, personligt designet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Brochen var sammensat af hvedekorn hvilende på et bøgeblad, symboler for Danmarks natur og landbrugstraditioner. Brochen blev givet som en personlig gave af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II til alle de kvindelige gæster ved Hendes Majestæts 25. års jubilæum.

Flora Danica har ydermere designet og produceret et diadem for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. HKH Prinsesse Maries diadem tager udgangspunkt i Flora Danicas kollektion, Fransk Lilje, og illustrerer kærlighedshistorien mellem en prins og en prinsesse i et elegant og enkelt formsprog.

I april 2021 overtog endnu et ægtepar Flora Danica. Karina og Martin der i dag har overtaget rettighederne, deler ambitionen om at tage det traditionsrige brand tilbage til rødderne, og relancerer de tre mest ikoniske og succesfulde Flora Danica serier i et endnu mere elegant og tidssvarende design.

Som altid en et udsøgt privilegie at få et indblik i smykkernes historie, gennem vores kunders betagende beretninger.

Er OL medaljer ægte guld?

er ol medaljer ægte guld

Er OL medaljer ægte guld?

Nej, OL medaljer er ikke ægte guld – i hvert fald ikke hele vejen igennem. De består nemlig af guldbelagt sølv

Helt præcist består de forskellige medaljer af:

 • Guld medalje: mindst 92,5% sølv belagt med mindst 6 gram guld.
 • Sølv medalje: mindst 92,5% sølv.
 • Bronze medalje: mindst 92,5 % kobber.

OL medaljens historie

I oldtidens Grækenland, hvor legene stammer fra, vandt man en krans af olivengrene, også kendt som en Kotinos. De antikke olympiske lege blev forbudt af Kejser Theodosius i år 393 e.Kr., som en del af den kristne fremgang.

I 1896 blev det første moderne OL afholdt i Athen, men heller ikke her fik vinderne guldmedaljer. I stedet fik vinderen en sølvmedalje og en olivengren, mens en andenplads blev belønnet med en laurbærgren og en bronzemedalje. Heller ikke ved OL i 1900 var der guldmedaljer at hente. 

Den Internationale Olympiske Komité tildelte dog senere de tre bedste, i hver kategori fra OL 1896 og 1900 medaljer. Derved stammer Danmarks første OL guldmedalje faktisk ved det første OL i 1896 – vægtløfteren Viggo Jensen vandt nemlig hans vægtløftningsdisciplin.

Det var først i 1904 i St. Louis, USA, at guld- sølv- og bronzemedaljerne blev indført. I 1904, i 1908 (London) og i 1912 (Stockholm) bestod guldmedaljerne faktisk af rent guld, men 1. Verdenskrig bevirkede at dette ikke længere kunne lade sig gøre. 

Da legene startede op igen i 1920 i Antwerp, Belgien var guldmedaljerne ”kun” guldbelagte, og har været det lige siden.

Guldmedaljer Tokyo 2020

Årets Olympiade hedder stadig officielt OL 2020, selvom pandemien har udsat den i et år. Det er ikke det eneste, der er lidt anderledes i år. Medaljerne er også specielle, om end i en meget bedre retning. De er nemlig produceret af 100% genbrugsmetal fra elektronikskrot.

I 2017 annoncerede Japan, at de startede ”Tokyo 2020 Medal Project” under sloganet ”Vær bedre, sammen – for planeten og mennesket”

Projektet blev en kæmpe succes i Japan, og da det endte i 2019, havde man indsamlet intet mindre end 78.985 ton elektronik, inklusiv 6,21 millioner gamle mobiltelefoner, samt et utal af kameraer, computere og alt andet der kan tænkes.

Dette gav i alt 30,3 kg guld, 4.100 kg sølv og 2.700 kg sølv – så mere end nok til de 5.000 medaljer, der skulle produceres. Også selv om en medalje vejer mere end man skulle tro – faktisk vejer de ca. et halvt kg.

Designet

Der er en række krav fra den Olympiske Komite til designet af den ene side af medaljen:

 • Nike, den græske gudinde for sejr foran Panathinaikos Stadium
 • Det officielle navn for årets OL – i dette tilfælde ”Games of the XXXII Olympiad Tokyo 2020”
 • Det olympiske symbol med de 5 ringe

Den anden side er forskellig fra år til år.

Årets design symboliserer at atleterne må arbejde hårdt hver dag for at opnå sejren. De symboliserer ”rå sten” der er blevet pudset og nu skinner. 

Se alle OL medaljedesigns på den officielle OL hjemmeside

er ol medaljer ægte guld

Specifikationer

Tokyo 2020 medaljer
Designer
Junichi Kawanishi
Diameter
85 mm
Tykkelse
7,7 – 12,1 mm
Vægt
Guldmedalje: 556 gram
Sølvmedalje: 550 gram
Bronzemedalje: 450 g
Metalindhold
Guldmedalje: Rent sølv belagt med guld
Sølvmedalje: Rent sølv
Bronze medalje: 95% kobber, 5% zink

OL Guld

Selvom OL medaljer ikke er ægte guld, findes der et utal forskellige OL guldmønter – vi har som oftest en del på lager – og tøv aldrig med at ringe på 72 300 678 eller skrive til info@nyfortuna.dk hvis du leder efter en helt bestemt – vi kan skaffe det meste hjem.

Nyfortuna fylder 15 år

nyfortuna 15 år

Nyfortuna har i mere end 15 år hjulpet private med køb og salg af investeringsguld-, sølv, andre ædelmetaller samt diamanter.

Vores erfaringer og kompetencer er opbygget de sidste 15 år, gennem tæt samarbejde med et stort antal eksperter på ædelmetal- og diamantområdet. Vi har siden starten haft bevilling til at drive handel med brugt guld af politiet. Yderligere bliver alle vores vurderingseksperter altid personligt godkendt af politiet til at handle med brugt guld.

 Vi startede med den filosofi, at det er vigtigt, at vores kunder føler sig ordentligt behandlet på et marked, de færreste har handlet på før. At de føler dig værdsat, og at de har lyst til at komme igen. Det er derfor, vi altid tager os god tid, behandler dine værdier med respekt og gør os umage. Alt andet er sjusk.

Det har vi gjort fra starten, og det gør vi stadig

Hvem er vi?

I Nyfortunas front står Mia Hinrichs. Mia startede hos Nyfortuna i 2011, og har siden bestredet samtlige positioner i huset, lige fra kundeservice til vurderingsekspert og Brand Manager – og siden 2014 som Administrerende Direktør. Mia brænder for den gode kundeoplevelse og går højt op i kundeservice og den faglige ekspertise, som er grundstenen i Nyfortunas strategi.

Blandt andet startede hun, i 2017 den første 100% danske webshop i branchen, så alle kan købe guld, sølv og diamanter, i god ro og mag hjemme fra stuen. Tanken bag det, var ønsket om at gøre guldhandel til noget gennemsigtigt, nemt og trygt. Så alle der ønsker at investere i guld, kan investere i guld. Uanset hvem man er og hvor man bor.

Med andre ord flyttede hun guldinvestering fra noget de store danske investorer handlede gennem børserne, til en investering i øjenhøjde.

Den store succes gjorde det tydeligt, at mange private ønskede at købe guld, og siden den gang har køb af guldbarrer og diamanter været noget alle i Danmark har haft adgang til.

Kernen i Nyfortunas filosofi er, at køb og salg af guld skal være for alle. På de to kontorer i København og Århus, er et helt hold af dygtige vurderingseksperter, som tilsammen har den største samlede viden omkring alle områder af diamanter, guld og andre ædelmetaller i Danmark. Og resten finder vi ud af! Så tøv aldrig med at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål.

15 års fødselsdag

Vi vil rigtigt gerne fejre vores fødselsdag med jer – på alle måder:

150 kr i rabat – brug rabatkode Nyfortuna15år
Ved køb over 3.000 kr vores webshop
Ved salg over 3.000 kr på et af vores kontorer

* Rabatkoden gælder 25/6/2021 – 4/7/2021 – kan bruges en gang pr kunde, og kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter

15% rabat på sølvmønter
I hele fødselsdagsugen giver vi 15% på alle vores sølvmønter med rabatkode Sølv15år

* Tilbuddet gælder 24/6/2021 – 4/7/2021 – kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter

Vind en Happy Birthday guldbarre eller Happy Birthday sølvmønt
Hop over på vores Instagramprofil og vær med i den store konkurrence, hvor du kan vinde enten en Happy Birthday 1 gram guldbarre eller en Happy Birthday 1 oz sølvmønt – Vinderen findes 5/7/2021

Sælg guld Aarhus

Sælg guld Aarhus

Du kan sælge dit guld i Aarhus hos Nyfortuna. Vi har mere end 10 års erfaring med køb og salg af ædelmetaller, og har siden 2008 kunnet tilbyde private kunder at sælge deres gamle smykker nemt og sikkert.

Vi ligger i hjertet af Latinerkvarteret på den ikoniske Mejlgade i en af de smukke gamle bevaringsværdige bygninger. Vi har gratis kundeparkering i gården – parkering kan kun ske ved reservering samtidig med tidsbestilling til salg af guld.

 • Adressen er: Mejlgade 44E – 8000 Aarhus C
 • mail: aarhus@nyfortuna.dk
 • Åbningstider Nyfortuna Århus: Mandag-Fredag 9-17 – Weekend og helligdage lukket –

Guldpris i Aarhus

Ved salg af guld og sølv hos Nyfortuna Århus, er du altid sikret høj guldpris og tryghed. Vi har bevilling fra Østjylland Politi til køb af brugt guld, og vi er medlem af Danske Guldhandlere.

Hvordan vurderer Nyfortuna dit guld?

Vores erfarne vurderingseksperter gennemgår de medbragte værdigenstande sammen med dig. Der foretages lødighedstest med syre og røntgenanalyse, ædelmetallet vejes og værdisættes, og du er med gennem hele forløbet.

Hvis vurderingseksperten skønner, at du kan få mere end guldprisen for dit smykke, bliver du altid informeret og givet anbefalinger til, hvor du skal sælge dit guld, for at komme hjem med den bedst mulige pris. Vi har tæt samarbejde med flere firmaer, så du kan være sikker på at få den bedste guldpris i Aarhus.

Kontakt Nyfortuna Århus for at sælge guld

Det er vigtigt for os, at du føler dig godt behandlet. At du føler dig værdsat, og at du har lyst til at komme igen. Det er derfor, vi altid tager os god tid, behandler dine værdier med respekt og gør os umage. Alt andet er sjusk.

FAQ om sælg dit guld i Aarhus

Hvordan kan jeg sælge mit guld i Aarhus?

Ring og bestil en tid i dag, kom ned til os i Mejlgade, og sælg dit guld. Du kan vælge mellem kontant betaling mod et mindre gebyr og få pengene med dette samme, eller du vælge en bankoverførsel. Bankoverførsler altid er gratis, og du har pengene på din konto indenfor 1-2 bankdage.

Kan jeg får en vurdering af guld gratis?

Hvis du ønsker en vurdering af dit guld ved f.eks. arvesager koster det 350 kr. pr. påbegyndt halve time. Ved senere salg refunderes prisen, medbring blot kvitteringen.

Hvad er guldprisen i dag?

Guldprisen er bestemt verdensmarkedsprisen på guld, derfor ændrer guldprisen sig hele tiden.

Hvad er guldprisen pr gram?

Du kan altid se gældende guldpriser her.

Hvem bestemmer guld priser?

Verdensmarkedsprisen på guld bliver bestemt ligesom prisen på alle andre varer, efter udbud og efterspørgsel. Herefter beslutter guldhandlere ud fra denne, hvad de vil give pr gram. Prisen kan bevæge sig meget hurtigt, så når du sælger guld hos Nyfortuna Århus, matcher vi altid skriftlige tilbud fra andre danske guldhandlere lavet samme dag. Du behøver derfor aldrig gå på kompromis med trygheden, når du leder efter den bedste guldpris i Aarhus.

Valentins konkurrence vindere

 • 1. præmien: @mandreas84
 • 2. præmien: @sschnackii
 • 3. præmien: @notjustanotherhousewife

Stort tillykke til vinderne, der har fået direkte besked.

Negative renter skaber nyt goldrush

Fine Gold 999.9g

Negative renter skaber nyt goldrush

Omkring 95 % af guldkøberne angiver nu, at de flytter deres opsparing på grund af bankernes indførsel af negative renter.
Hos Nyfortuna oplever adm. direktør Mia A. S. Hinrichs et stærkt stigende kundepres som følge af, at næsten alle banker nu opererer med eller har varslet indførsel af negative renter:

 • ”Der er stor frustration over, at det skal koste noget, at have sine likvider stående i banken. Kunderne stoler ikke længere på banken og giver ofte udtryk for den mistillid. Derfor vælger de guld som et sikkert aktiv og for at undgå bankens negative rente.

De fleste af vores nye kunder spekulerer ikke engang i afkast, de vil bare ikke acceptere et konstant tab. Man er bevidst om, at kontanter devaluerer, men at guld er inflationsdygtigt. Derfor er guld et naturligt valg, selvom mange af kunderne investerer for allerførste gang.”
“Irriterende at blive straffet for at spare op”.

Tjekke guldpriser med vores guldprisberegneren. 

Finn og hans hustru, begge 64 år og på efterløn, er blandt de nye guldkøbere hos Nyfortuna. Lige før årsskiftet – og starten på tilskrivning af negative renter på deres bankkonto – købte de guld for et beløb, der lige netop bringer deres indestående ned under rentegrænsen.

Finns oplevelse af situationen svarer godt til de øvrige kunders forklaringer:

 • “Det er naturligvis irriterende at blive straffet for at spare op, når vi endelig har fået råd til at tage ud og rejse eller købe et nyt køleskab, når behovet opstår. Banken kunne ikke hjælpe os, da det med vores korte investeringshorisont ikke giver mening at købe værdipapirer. Men vi blev hurtigt enige om, at guld sandsynligvis var den sikreste pengeanbringelse. Vi satser da heller ikke på at få det store overskud, men vil bare ikke finde os i at skulle betale renter af vores opsparing.”

Det mest hektiske år til dato

Gennem det meste af 2020 har interessen for investering i guld været ekstrem høj. Historisk set medfører kriser som regel en tendens til at flytte opsparing fra obligationer og aktier til ædelmetaller, og den regel bekræftede coronakrisen med en markant vækst i guldomsætningen.

 • ”I 2020 har vores omsætning ligget 202 % over det forudgående år, som også var et rekordår”, fortæller Mia A. S. Hinrichs. ”Den største stigning kom i marts i takt med, at pandemien slog igennem i medierne.
  Stigningen er taget til igen her ved årsskiftet, men det er atypisk, at det nu er med en så enslydende forklaring. Tæt på 95 % nævner i dag, at det er de negative renter, der har givet udslaget.”

Worms skat

I  2019 indledtes en skattejagt på Worms skat – skattejagten var udtænkt som et snedigt led i en særdeles populær popcast fra ThirdEar, og skatten bestod af et 18 Karats guld kranie, designet af Therese Mørch.

Worms skat

Worms Skat

Podcasten om Worms skat tager afsæt, i en true crime historie, der handler om Petri Worm (f. 1814 – d. 1838)

Petri Worm (Petri Claudius Ferdinand Emil Worm) (30. september 1814 – 20. november 1838) dødsdømt morder, henrettet i 1838 ved halshugning for rovmordet på litteraten Jens Peter Tønder (1773–1836).

Petri Worm

Petri Worm var søn af en købmand i Nyborg, og voksede op hos en slægtning på Lolland hvor han lærte handel

Da Worm efter endt Officertid blev frigivet soldatertjenesten stod han uden arbejde. Det medførte en stærk depression med flere selvmordsforsøg. Hans forældre var samtidig kommet i økonomiske vanskeligheder og kunne knap hjælpe ham. Han kom da i tanke om noget by sladder, om en forvildet kandidat fra Tønder, som solgte pamfletter i Københavns gader, men i virkeligheden ejede en formue. Worm besluttede sig for at røve den.

Vinderen af skattejagten, den første til at afdække den skjulte skat – havde intet andet end en salatske ved hånden, og med denne lykkedes det at grave det skjulte beton kranie op, der senere blev vekslet til Therese Mørch’s design, i 18 karat guld.

Tjekke guldpriser med vores guldprisberegneren. 

Bagved Worms Skat: “Petri Worm”

I juni 2020 vælger vinderen af skattejagten at sælge guld kraniet, og efter en vurdering først på auktionshus, stod det klart at det var guldværdien man skulle gå efter – hvorfor vi hos Nyfortuna endte med både at købe kraniet, og tabe kæben af ren fascination.

De historier vi hører i vores arbejde er et stort privilege – og vi takker for at måtte dele denne!

Læs mere, og hør podcasten om Petri Worm og skattejagten.

Nyttige Links:

https://da.wikipedia.org/wiki/Petri_Worm

https://theresemorch.com/home.html

https://www.instagram.com/matterandmore/

https://www.instagram.com/thirdearpodcast/

https://politiken.dk/kultur/art7163621/Popul%C3%A6r-podcast-starter-skattejagt-i-Danmark.-Lige-nu

beton kraniet og skeen det blev gravet op med

Her kan du læse vores indlæg om “Negative renter skaber nyt goldrush” 

Her kan du se en af vores stjerne produkt: Guldbarre klassisk 100g.

Nyfortuna støtter Zweli Foundation

I Oktober 2018 har Nyfortuna støttet Zweli Foundation Holland, med at sende 100 børn i skole i Sydafrika.

Børn op til 15 år kan gå i skole næsten gratis i Sydafrika. Dog skal alle børn bære en skoleuniform, som koster 50 euro for sko, strømper og to sæt tøj. Børn hvis familier ikke har disse penge, går normalt ikke i skole.

Om Zweli Foundation

Zweli Foundation i Holland bestræber sig på at få så mange penge som muligt til at købe uniformer for. På trods af dette, er der stadig ca. 3.000 børn i den region de arbejder i, der stadig ikke går i skole, fordi de ikke har en uniform. Dette er en foruroligende situation, som vi og Zweli Foundation gerne vil se ændre sig, fordi vi ved, at uddannelse er et vigtigt grundlag for selv udvikling.

Når et barn kan læse og skrive, bliver dets muligheder så meget bedre!

“Uddannelse er den store motor
bag personlig udvikling. “
(Nelson Mandela)

Vi kan ikke forestille os, at der er nogen der ikke er 100% enige i denne erklæring fra Nelson Mandela.

Det er derfor med stolthed at vi sponsorere Zweli Foundations gode arbejde!

Du kan læse mere om Zweli foundation og deres arbejde i Sydafrika her: https://zwelifoundation.com/ 

Persondatapolitik & GDPR

Læs vores nye persondatapolitik

Utvivlsomt er du ligesom resten af europa opmærksom på den nye persondataforordning (også kendt som GDPR)

Vores nye persondatapolitik, er udarbejdet på baggrund af den nye forordning, der træder i kraft i dag d. 25. maj 2018.

Du skal vide at dine oplysninger er i trygge hænder hos os, og at vi hos Nyfortuna arbejder bevidst og målrettet med at passe godt på dine oplysninger – i vores persondatapolitik kan du læse, hvordan vi opbevarer og behandler disse.

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@nyfortuna.dk, hvis du har spørgsmål, vil have opdateret eller slettet dine data.

Den opdaterede version af persondatapolitikken finder du på vores hjemmeside her.

 

På gensyn hos Nyfortuna!

Nyfortuna Kontakt

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Verdens nyhed! Limited edition Krügerrand 1 Oz

Krügerrand Sølv

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1525420893095{margin-bottom: 0px !important;}”]

For første Gang i 50 År

Nu produceres den formentlig bedst kendte guldmønt til investering, Krügerranden med den uforlignelige likviditet, i en “one in a million” udgave, i finsølv!

Krügerrand er aldrig slået i sølv før, og når 50 års jubilæet er forbi, forventes det ikke at ske igen!

Men mens andre lande har produceret sølvversioner af deres bullionmønter, har samlere kun kunne drømme om at eje, de officielle Krugerrand-mønter i rent sølv. Nu er ventetiden ovre!

For at markere 50 års jubilæum for Guld Krügerranden, har Sydafrika godkendt verdens første produktion af Limited 1 Ounce Silver Krügerrands.

Produceret af den prisvindende sydafrikanske mint, er hver Sølv Krügerrand officielt lovligt betalingsmiddel, og slået i en hel ounce (31,1 g.) 999,9% rent sølv. Sølv Krügerranden har samme design som de oprindelige guldmønter – den tidligere sydafrikanske præsident Paul Krüger på den ene side og den ikoniske Springbuk antilope på den anden. Derudover har hver mønt Krügerrands 50 års jubilæum 2017 dato og mint mærke.

Dyserne til disse 2017 Sølv Krügerrands er blevet digitalt forbedret igennem innovativ laser-ætseteknologi. Dette producerer mønter med skarpe skarpe detaljer, polerede skinnende højdepunkter og satin frostede skygger, der aldrig før er set på en Krügerrand.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_button size=”large” url=”https://nyfortuna.dk/produkt-kategori/soelvmoenter/” align=”center” fullwidth=”true”]Køb nu[/mk_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1525420909497{margin-bottom: 0px !important;}”]

Krügerrand

Navnet “Krügerrand” har været synonym med velstand og rigdom i 50 år.

Den sydafrikanske Guld Krügerrand blev første gang udstedt i 1967, og er i dag stadig den mest om satte guldmønt på planeten! Alle andre guldmønter, der er kommet efter, herunder amerikanske Guld Eagles og Canadiske Maple leafs, skylder deres eksistens til Sydafrikas “Guld bedstefar” Krügerranden.

Krügerrand blev kendt som den første investeringsmønt i verden, med et finguldsindhold på 1 ounce finguld. Frem til idag har investorer købt godt og vel 48 millioner ounce finguld i over 60 millioner mønter, hvilket gør Krügerranden til den mest populære, og mest handlede investeringsguldmønt i det 21. århundrede.

Krügerrand kan veksles af tusinder af mønthandlere, finansielle institutioner og investorer over hele verden, og er en god og klassisk investeringsmønt.

Vi håber at i vil blive lige så vilde med den nye mønt som vi er, og forventer derfor at disse limited editions i sølv, bliver revet væk – Vi forventer lige ledes at Sølv Krügerrands vil vise sig at være en super investering!

Dette kunne være din første og måske eneste mulighed for at tilføje denne mønt til din samling!

Besøg vores webshop og se mere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Luksus smykker og tennis

Rolex
Det er ikke småting Danmarks tennis darling Caroline Wozniacki kan iføre sig når hun repræsenterer Danmark på tennisbanen.

 

Rolex platinum Daytona 116756TBR

Vi lader os gerne fascinere af de sports grene, der ud over sporten, oftest også rummer et element af særlige eksklusive smykker og ure, hvad enten det er sponsor gaver eller atleternes egen indkøbte effekter der er tale om. Som Ambassadør for Rolex bar Caroline ved pokal overrækkelsen Australian Open 2018, et overdådigt Rolex platinum Daytona 116756TBR, med paveret diamant urskive og en lynette besat med baguette slebene diamanter, lander dette smukke og ekstravagante ur på en vejledende udsalgs pris på hele 955.000 kr.

 

Cartier Juste une Clou

Forlovelsesringen på bænken

Under selve kampen bar Wozniacki på håndledet et smukt diamant besat Cartier Juste une Clou guld armbånd, og på fingeren en diamantring, der dog så ud til at være en anden, en den ovale 8.8 carat forlovelsesring der normalt pryder hendes finger. Den noget mindre ring sad da også på den anden hånd, og er uden tvivl noget mere praktisk når hun skal betvinge tennis ketcheren!

Nogle vil nok mene at det udelukkende bør handle om sporten, men vi kan nu ikke lade være at blive ret så fascinerede af Carolines ekstravagante smykker og ure, og hendes talent, naturligvis!

Vind en diamantring

GIVEAWAY – DIAMANTRING VÆRDI 5000 kr.

Deltag i vores største Facebook Giveaway til dato!

 

Vi afholder i disse dage en stor Giveaway på vores Facebookside. For at fejre vores nye flotte lokaler på Østerbro, forærer vi en smuk diamantring væk!

Ringen er udført i 18 karats hvidguld, og prydet med hele 0,18 carat diamant, i kvaliteten Top Wesselton VVS.

 

Vinderen findes og offentliggøres på Facebook siden fredag d. 3.11.2017

For at deltage kræves det at du har en profil på Facebook, linket til opslaget finder du her: https://www.facebook.com/Nyfortuna/videos/1687939861250770/

Held og lykke

Nyfortuna udvider i nye lokaler

Med stor fornøjelse kan vi endelig offentliggøre, at vi udvider i nye flotte lokaler på Østerbrogade 137.

Fredag d. 22. september flytter vi ind på vores nye hovedsæde, og vi glæder os meget!

Udvidelsen betyder for dig som kunde – lettere adgang med offentlig transport, offentlige parkeringspladser samt parkeringshus lige ved døren, lækre lyse lokaler, opdateret kundemødefaciliteter, øget sikkerhed for både kunder og personale, og meget mere.

Vi tilbyder som altid: Personlig betjening, røntgenanalyse, og et højt uddannet, professionelt personale til at servicere vores kunder.

Den nye adresse er:
Østerbrogade 137, stuen – 2100 København Ø

 

Vi glæder os til at byde jer alle velkommen i vores nye rammer!

 

På gensyn hos Nyfortuna –
Østerbrogade 137!

Ny hjemmeside og webshop

Med stor fornøjelse byder vi i juni inden for, på en frisk og redesignet hjemmeside, med tilhørende webshop.

Det har længe været et stort ønske, at gøre investering i guld nemt og gennemskueligt for alle. Så nu lukker vi op for muligheden for at sidde i ro og mag, og beslutte præcis hvilken guldbarre man drømmer om, og måske blive inspireret til andre investerings muligheder end den klassiske barre.

Vi mærker allerede nu, at de professionelle investorer så småt begynder at vende sig mod fysisk guld, med udsigten til en kommende økonomisk krise langt ude i horisonten. Men hos Nyfortuna behøver du ikke være en erfaren investor, eller investere store summer for at komme i gang med guldet. Du kan sagtens købe investerings guldbarre helt ned i 5 gram, hvis det er det der tiltaler dig mest. Hvem ved, måske bliver det starten på en ny profitabel hobby – at spekulere lidt i det ædle metal.

Webshoppen byder naturligvis også på guldmønter, vintage luksusure, diamanter og sølvbarre. Og vi vil gøre vores for løbende at udbygge et spændende og indbydende sortiment inden for ædelmetaller.

 

Service og priser vil som altid være knivskarpe, og vi håber at i vil finde hjemmesiden, shoppen og alle nyhederne, spændende og brugbare!

 

Vi ser frem til at sende de første bestillinger afsted!

Med venlige hilsner

Mia Hinrichs, Direktør Nyfortuna

Guld og miljø – det grønne valg

Guld

[vc_row][vc_column][mk_blockquote style=”line-style” font_family=”none” animation=”scale-up”]Tilbage i 2001 da vi startede med at købe brugte guldsmykker, var det naturligvis med forretning for øje – men også i høj grad, med et ønske om at give tilbage
og gøre noget godt for miljøet, ved at støtte op om genbrug af ædelmetaller.[/mk_blockquote][mk_padding_divider][vc_column_text]

Processen

Udvinding af guld er i dag, hvor det ikke længere udelukkende sker ved håndkraft, men med store maskiner, sprængninger og kemikalier – en stor synder når det kommer til forurening af vores klode. Derfor er salg af gammelt guld absolut et grønt og miljørigtigt valg, når det kommer til afskaffelse af smykker der ikke længere er i brug.

De gamle smykker vi køber bliver smeltet og raffineret, hvorefter guldet bliver genbrugt til produktion af nye guld smykker, guld ure, guld tænder, guldbelægninger og meget mere. Ved at genbruge brugte smykker skåner vi samtidig miljøet.

Den grønne tankegang

I en nylig undersøgelse foretaget af Uniliver,  svarer mere end en tredjedel af de 20.000 adspurgte, at de oftere køber bæredygtige og miljøvenlige produkter når det er muligt. Men hvordan kan man oversætte det til de smykker der findes på markedet? Hvordan får vi etik på dagsordenen, og hvordan hjælper vi kunderne til at navigere mod smykker produceret med etisk og omtanke?

I 2011 blev fairtrade guld lanceret, for at hjælpe millioner af fattige, ved at hjælpe selv små mine virksomheder og guldgravere med at få en fair pris for deres guld, mens man samtidig tilskyndede brugen af miljøvenlige udvindingsmetoder. I dag er det således muligt at købe fairtrade mærkede smykker, når man skal vælge den helt rette forlovelsesring, vielsesringe eller lignende.

Hos Nyfortuna tror vi på, at vi sagtens kan bruge klodens smukke materialer, guld diamanter og ædelstene, uden samtidig at skade vores blå planet – hvis vi fortsat sætter spørgsmål ved, og forenkler forsyningskæden – og fortsat genbruger så meget så muligt af det ædle metal.

Læs mere om fairtrade guld her: http://fairtrade-maerket.dk/da-dk/produkter/gold[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Loyalitetsklub

[vc_row][vc_column][mk_blockquote style=”line-style” font_family=”none” animation=”scale-up”]Modtag 100 kr. pr. henvist kunde! Kom med i vores loyalitetsklub.[/mk_blockquote][mk_padding_divider][vc_column_text]For hver kunde du henviser tilskrives 100 kr. til dig, som udbetales med din næste handel over 1000 kr. De kunder du henviser får også 100 kr. ekstra når de sælger sølv eller guld for minimum 1000.- hos os.

Sådan gør du :

1. Bed den du henviser oplyse dit navn og din fødselsdato, giv dem eventuelt en seddel med, så vi nemt kan finde dit kundenummer. Du må henvise alle dem du vil.

2. Den du har henvist skal blot oplyse hvem de er henvist af, så sørger vi for at registrere dine 100 kr. på dit kundenummer hos os. og giver 100 kr. ekstra til den nye kunde.

3. Næste gang du selv sælger hos os, udbetaler vi de 100 kr. pr. ny henvist kunde, som allerede er registreret på dit kundenummer.
Har du eksempelvis henvist 10 nye kunder, vil der stå 1000 kr. og vente på dig.

Vi lover at tage os godt af dine venner, familie og bekendte når de forhåbentligt snart kommer forbi![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]