Valentins konkurrence vindere

 • 1. præmien: @mandreas84
 • 2. præmien: @sschnackii
 • 3. præmien: @notjustanotherhousewife

Stort tillykke til vinderne, der har fået direkte besked.

Negative renter skaber nyt goldrush

Negative renter skaber nyt goldrush
Omkring 95 % af guldkøberne angiver nu, at de flytter deres opsparing på grund af bankernes indførsel af negative renter.
Hos Nyfortuna oplever adm. direktør Mia A. S. Hinrichs et stærkt stigende kundepres som følge af, at næsten alle banker nu opererer med eller har varslet indførsel af negative renter:

 • ”Der er stor frustration over, at det skal koste noget, at have sine likvider stående i banken. Kunderne stoler ikke længere på banken og giver ofte udtryk for den mistillid. Derfor vælger de guld som et sikkert aktiv og for at undgå bankens negative rente.
  De fleste af vores nye kunder spekulerer ikke engang i afkast, de vil bare ikke acceptere et konstant tab. Man er bevidst om, at kontanter devaluerer, men at guld er inflationsdygtigt. Derfor er guld et naturligt valg, selvom mange af kunderne investerer for allerførste gang.”
  “Irriterende at blive straffet for at spare op”
  Finn og hans hustru, begge 64 år og på efterløn, er blandt de nye guldkøbere hos Nyfortuna. Lige før årsskiftet – og starten på tilskrivning af negative renter på deres bankkonto – købte de guld for et beløb, der lige netop bringer deres indestående ned under rentegrænsen.

Finns oplevelse af situationen svarer godt til de øvrige kunders forklaringer:

 • “Det er naturligvis irriterende at blive straffet for at spare op, når vi endelig har fået råd til at tage ud og rejse eller købe et nyt køleskab, når behovet opstår. Banken kunne ikke hjælpe os, da det med vores korte investeringshorisont ikke giver mening at købe værdipapirer. Men vi blev hurtigt enige om, at guld sandsynligvis var den sikreste pengeanbringelse. Vi satser da heller ikke på at få det store overskud, men vil bare ikke finde os i at skulle betale renter af vores opsparing.”

Det mest hektiske år til dato
Gennem det meste af 2020 har interessen for investering i guld været ekstrem høj. Historisk set medfører kriser som regel en tendens til at flytte opsparing fra obligationer og aktier til ædelmetaller, og den regel bekræftede coronakrisen med en markant vækst i guldomsætningen.

 • ”I 2020 har vores omsætning ligget 202 % over det forudgående år, som også var et rekordår”, fortæller Mia A. S. Hinrichs. ”Den største stigning kom i marts i takt med, at pandemien slog igennem i medierne.
  Stigningen er taget til igen her ved årsskiftet, men det er atypisk, at det nu er med en så enslydende forklaring. Tæt på 95 % nævner i dag, at det er de negative renter, der har givet udslaget.”

Worms skat

I  2019 indledtes en skattejagt på Worms skat – skattejagten var udtænkt som et snedigt led i en særdeles populær popcast fra ThirdEar, og skatten bestod af et 18 Karats guld kranie, designet af Therese Mørch.

Podcasten om Worms skat tager afsæt, i en true crime historie, der handler om Petri Worm (f. 1814 – d. 1838)

Petri Worm (Petri Claudius Ferdinand Emil Worm) (30. september 1814 – 20. november 1838) dødsdømt morder, henrettet i 1838 ved halshugning for rovmordet på litteraten Jens Peter Tønder (1773–1836).

Petri Worm var søn af en købmand i Nyborg, og voksede op hos en slægtning på Lolland hvor han lærte handel.

Da Worm efter endt Officertid blev frigivet soldatertjenesten stod han uden arbejde. Det medførte en stærk depression med flere selvmordsforsøg. Hans forældre var samtidig kommet i økonomiske vanskeligheder og kunne knap hjælpe ham. Han kom da i tanke om noget by sladder, om en forvildet kandidat fra Tønder, som solgte pamfletter i Københavns gader, men i virkeligheden ejede en formue. Worm besluttede sig for at røve den.

Vinderen af skattejagten, den første til at afdække den skjulte skat – havde intet andet end en salatske ved hånden, og med denne lykkedes det at grave det skjulte beton kranie op, der senere blev vekslet til Therese Mørch’s design, i 18 karat guld.

I juni 2020 vælger vinderen af skattejagten at sælge guld kraniet, og efter en vurdering først på auktionshus, stod det klart at det var guldværdien man skulle gå efter – hvorfor vi hos Nyfortuna endte med både at købe kraniet, og tabe kæben af ren fascination.

De historier vi hører i vores arbejde er et stort privilege – og vi takker for at måtte dele denne!

Læs mere, og hør podcasten om Petri Worm og skattejagten her:

http://wormsskat.dk/forside/

Nyttige Links:

https://da.wikipedia.org/wiki/Petri_Worm

https://theresemorch.com/home.html

https://theresemorch.com/home.htmlhttps://www.instagram.com/matterandmore/

https://www.instagram.com/thirdearpodcast/

https://politiken.dk/kultur/art7163621/Popul%C3%A6r-podcast-starter-skattejagt-i-Danmark.-Lige-nu

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyfortuna støtter Zweli Foundation

I Oktober 2018 har Nyfortuna støttet Zweli Foundation Holland, med at sende 100 børn i skole i Sydafrika.

Børn op til 15 år kan gå i skole næsten gratis i Sydafrika. Dog skal alle børn bære en skoleuniform, som koster 50 euro for sko, strømper og to sæt tøj. Børn hvis familier ikke har disse penge, går normalt ikke i skole.

Om Zweli Foundation

Zweli Foundation i Holland bestræber sig på at få så mange penge som muligt til at købe uniformer for. På trods af dette, er der stadig ca. 3.000 børn i den region de arbejder i, der stadig ikke går i skole, fordi de ikke har en uniform. Dette er en foruroligende situation, som vi og Zweli Foundation gerne vil se ændre sig, fordi vi ved, at uddannelse er et vigtigt grundlag for selv udvikling.

Når et barn kan læse og skrive, bliver dets muligheder så meget bedre!

“Uddannelse er den store motor
bag personlig udvikling. “
(Nelson Mandela)

Vi kan ikke forestille os, at der er nogen der ikke er 100% enige i denne erklæring fra Nelson Mandela.

Det er derfor med stolthed at vi sponsorere Zweli Foundations gode arbejde!

Du kan læse mere om Zweli foundation og deres arbejde i Sydafrika her: https://zwelifoundation.com/ 

Persondatapolitik & GDPR

Læs vores nye persondatapolitik

Utvivlsomt er du ligesom resten af europa opmærksom på den nye persondataforordning (også kendt som GDPR)

Vores nye persondatapolitik, er udarbejdet på baggrund af den nye forordning, der træder i kraft i dag d. 25. maj 2018.

Du skal vide at dine oplysninger er i trygge hænder hos os, og at vi hos Nyfortuna arbejder bevidst og målrettet med at passe godt på dine oplysninger – i vores persondatapolitik kan du læse, hvordan vi opbevarer og behandler disse.

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@nyfortuna.dk, hvis du har spørgsmål, vil have opdateret eller slettet dine data.

Den opdaterede version af persondatapolitikken finder du på vores hjemmeside her.

 

På gensyn hos Nyfortuna!

Nyfortuna Kontakt

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Verdens nyhed! Limited edition Krügerrand 1 Oz

Krügerrand Sølv

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1525420893095{margin-bottom: 0px !important;}”]

For første Gang i 50 År

Nu produceres den formentlig bedst kendte guldmønt til investering, Krügerranden med den uforlignelige likviditet, i en “one in a million” udgave, i finsølv!

Krügerrand er aldrig slået i sølv før, og når 50 års jubilæet er forbi, forventes det ikke at ske igen!

Men mens andre lande har produceret sølvversioner af deres bullionmønter, har samlere kun kunne drømme om at eje, de officielle Krugerrand-mønter i rent sølv. Nu er ventetiden ovre!

For at markere 50 års jubilæum for Guld Krügerranden, har Sydafrika godkendt verdens første produktion af Limited 1 Ounce Silver Krügerrands.

Produceret af den prisvindende sydafrikanske mint, er hver Sølv Krügerrand officielt lovligt betalingsmiddel, og slået i en hel ounce (31,1 g.) 999,9% rent sølv. Sølv Krügerranden har samme design som de oprindelige guldmønter – den tidligere sydafrikanske præsident Paul Krüger på den ene side og den ikoniske Springbuk antilope på den anden. Derudover har hver mønt Krügerrands 50 års jubilæum 2017 dato og mint mærke.

Dyserne til disse 2017 Sølv Krügerrands er blevet digitalt forbedret igennem innovativ laser-ætseteknologi. Dette producerer mønter med skarpe skarpe detaljer, polerede skinnende højdepunkter og satin frostede skygger, der aldrig før er set på en Krügerrand.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_button size=”large” url=”https://nyfortuna.dk/produkt-kategori/soelvmoenter/” align=”center” fullwidth=”true”]Køb nu[/mk_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1525420909497{margin-bottom: 0px !important;}”]

Krügerrand

Navnet “Krügerrand” har været synonym med velstand og rigdom i 50 år.

Den sydafrikanske Guld Krügerrand blev første gang udstedt i 1967, og er i dag stadig den mest om satte guldmønt på planeten! Alle andre guldmønter, der er kommet efter, herunder amerikanske Guld Eagles og Canadiske Maple leafs, skylder deres eksistens til Sydafrikas “Guld bedstefar” Krügerranden.

Krügerrand blev kendt som den første investeringsmønt i verden, med et finguldsindhold på 1 ounce finguld. Frem til idag har investorer købt godt og vel 48 millioner ounce finguld i over 60 millioner mønter, hvilket gør Krügerranden til den mest populære, og mest handlede investeringsguldmønt i det 21. århundrede.

Krügerrand kan veksles af tusinder af mønthandlere, finansielle institutioner og investorer over hele verden, og er en god og klassisk investeringsmønt.

Vi håber at i vil blive lige så vilde med den nye mønt som vi er, og forventer derfor at disse limited editions i sølv, bliver revet væk – Vi forventer lige ledes at Sølv Krügerrands vil vise sig at være en super investering!

Dette kunne være din første og måske eneste mulighed for at tilføje denne mønt til din samling!

Besøg vores webshop og se mere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Luksus smykker og tennis

Rolex
Det er ikke småting Danmarks tennis darling Caroline Wozniacki kan iføre sig når hun repræsenterer Danmark på tennisbanen.

 

Rolex platinum Daytona 116756TBR

Vi lader os gerne fascinere af de sports grene, der ud over sporten, oftest også rummer et element af særlige eksklusive smykker og ure, hvad enten det er sponsor gaver eller atleternes egen indkøbte effekter der er tale om. Som Ambassadør for Rolex bar Caroline ved pokal overrækkelsen Australian Open 2018, et overdådigt Rolex platinum Daytona 116756TBR, med paveret diamant urskive og en lynette besat med baguette slebene diamanter, lander dette smukke og ekstravagante ur på en vejledende udsalgs pris på hele 955.000 kr.

 

Cartier Juste une Clou

Forlovelsesringen på bænken

Under selve kampen bar Wozniacki på håndledet et smukt diamant besat Cartier Juste une Clou guld armbånd, og på fingeren en diamantring, der dog så ud til at være en anden, en den ovale 8.8 carat forlovelsesring der normalt pryder hendes finger. Den noget mindre ring sad da også på den anden hånd, og er uden tvivl noget mere praktisk når hun skal betvinge tennis ketcheren!

Nogle vil nok mene at det udelukkende bør handle om sporten, men vi kan nu ikke lade være at blive ret så fascinerede af Carolines ekstravagante smykker og ure, og hendes talent, naturligvis!

Vind en diamantring

GIVEAWAY – DIAMANTRING VÆRDI 5000 kr.

Deltag i vores største Facebook Giveaway til dato!

 

Vi afholder i disse dage en stor Giveaway på vores Facebookside. For at fejre vores nye flotte lokaler på Østerbro, forærer vi en smuk diamantring væk!

Ringen er udført i 18 karats hvidguld, og prydet med hele 0,18 carat diamant, i kvaliteten Top Wesselton VVS.

 

Vinderen findes og offentliggøres på Facebook siden fredag d. 3.11.2017

For at deltage kræves det at du har en profil på Facebook, linket til opslaget finder du her: https://www.facebook.com/Nyfortuna/videos/1687939861250770/

Held og lykke

Nyfortuna udvider i nye lokaler

Med stor fornøjelse kan vi endelig offentliggøre, at vi udvider i nye flotte lokaler på Østerbrogade 137.

Fredag d. 22. september flytter vi ind på vores nye hovedsæde, og vi glæder os meget!

Udvidelsen betyder for dig som kunde – lettere adgang med offentlig transport, offentlige parkeringspladser samt parkeringshus lige ved døren, lækre lyse lokaler, opdateret kundemødefaciliteter, øget sikkerhed for både kunder og personale, og meget mere.

Vi tilbyder som altid: Personlig betjening, røntgenanalyse, og et højt uddannet, professionelt personale til at servicere vores kunder.

Den nye adresse er:
Østerbrogade 137, stuen – 2100 København Ø

 

Vi glæder os til at byde jer alle velkommen i vores nye rammer!

 

På gensyn hos Nyfortuna –
Østerbrogade 137!

Ny hjemmeside og webshop

Med stor fornøjelse byder vi i juni inden for, på en frisk og redesignet hjemmeside, med tilhørende webshop.

Det har længe været et stort ønske, at gøre investering i guld nemt og gennemskueligt for alle. Så nu lukker vi op for muligheden for at sidde i ro og mag, og beslutte præcis hvilken guldbarre man drømmer om, og måske blive inspireret til andre investerings muligheder end den klassiske barre.

Vi mærker allerede nu, at de professionelle investorer så småt begynder at vende sig mod fysisk guld, med udsigten til en kommende økonomisk krise langt ude i horisonten. Men hos Nyfortuna behøver du ikke være en erfaren investor, eller investere store summer for at komme i gang med guldet. Du kan sagtens købe investerings guldbarre helt ned i 5 gram, hvis det er det der tiltaler dig mest. Hvem ved, måske bliver det starten på en ny profitabel hobby – at spekulere lidt i det ædle metal.

Webshoppen byder naturligvis også på guldmønter, vintage luksusure, diamanter og sølvbarre. Og vi vil gøre vores for løbende at udbygge et spændende og indbydende sortiment inden for ædelmetaller.

 

Service og priser vil som altid være knivskarpe, og vi håber at i vil finde hjemmesiden, shoppen og alle nyhederne, spændende og brugbare!

 

Vi ser frem til at sende de første bestillinger afsted!

Med venlige hilsner

Mia Hinrichs, Direktør Nyfortuna

Guld og miljø – det grønne valg

[vc_row][vc_column][mk_blockquote style=”line-style” font_family=”none” animation=”scale-up”]Tilbage i 2001 da vi startede med at købe brugte guldsmykker, var det naturligvis med forretning for øje – men også i høj grad, med et ønske om at give tilbage
og gøre noget godt for miljøet, ved at støtte op om genbrug af ædelmetaller.[/mk_blockquote][mk_padding_divider][vc_column_text]

Processen

Udvinding af guld er i dag, hvor det ikke længere udelukkende sker ved håndkraft, men med store maskiner, sprængninger og kemikalier – en stor synder når det kommer til forurening af vores klode. Derfor er salg af gammelt guld absolut et grønt og miljørigtigt valg, når det kommer til afskaffelse af smykker der ikke længere er i brug.

De gamle smykker vi køber bliver smeltet og raffineret, hvorefter guldet bliver genbrugt til produktion af nye guld smykker, guld ure, guld tænder, guldbelægninger og meget mere. Ved at genbruge brugte smykker skåner vi samtidig miljøet.

Den grønne tankegang

I en nylig undersøgelse foretaget af Uniliver,  svarer mere end en tredjedel af de 20.000 adspurgte, at de oftere køber bæredygtige og miljøvenlige produkter når det er muligt. Men hvordan kan man oversætte det til de smykker der findes på markedet? Hvordan får vi etik på dagsordenen, og hvordan hjælper vi kunderne til at navigere mod smykker produceret med etisk og omtanke?

I 2011 blev fairtrade guld lanceret, for at hjælpe millioner af fattige, ved at hjælpe selv små mine virksomheder og guldgravere med at få en fair pris for deres guld, mens man samtidig tilskyndede brugen af miljøvenlige udvindingsmetoder. I dag er det således muligt at købe fairtrade mærkede smykker, når man skal vælge den helt rette forlovelsesring, vielsesringe eller lignende.

Hos Nyfortuna tror vi på, at vi sagtens kan bruge klodens smukke materialer, guld diamanter og ædelstene, uden samtidig at skade vores blå planet – hvis vi fortsat sætter spørgsmål ved, og forenkler forsyningskæden – og fortsat genbruger så meget så muligt af det ædle metal.

Læs mere om fairtrade guld her: http://fairtrade-maerket.dk/da-dk/produkter/gold[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Loyalitetsklub

[vc_row][vc_column][mk_blockquote style=”line-style” font_family=”none” animation=”scale-up”]Modtag 100 kr. pr. henvist kunde! Kom med i vores loyalitetsklub.[/mk_blockquote][mk_padding_divider][vc_column_text]For hver kunde du henviser tilskrives 100 kr. til dig, som udbetales med din næste handel over 1000 kr. De kunder du henviser får også 100 kr. ekstra når de sælger sølv eller guld for minimum 1000.- hos os.

Sådan gør du :

1. Bed den du henviser oplyse dit navn og din fødselsdato, giv dem eventuelt en seddel med, så vi nemt kan finde dit kundenummer. Du må henvise alle dem du vil.

2. Den du har henvist skal blot oplyse hvem de er henvist af, så sørger vi for at registrere dine 100 kr. på dit kundenummer hos os. og giver 100 kr. ekstra til den nye kunde.

3. Næste gang du selv sælger hos os, udbetaler vi de 100 kr. pr. ny henvist kunde, som allerede er registreret på dit kundenummer.
Har du eksempelvis henvist 10 nye kunder, vil der stå 1000 kr. og vente på dig.

Vi lover at tage os godt af dine venner, familie og bekendte når de forhåbentligt snart kommer forbi![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]