Skip to content

HOS NYFORTUNA HAR VI EN KLAR HOLDNING

Miljø og bæredygtighed – genbrug er guld for miljøet!

Ved at omsmelte gammelt guld og bruge det igen, gør vi aktivt en indsat for vores natur og vores medmennesker.

Udvinding af guld fra guldminer er en hård og ressourcekrævende proces. Denne proces har enorme menneskelige og miljømæssige konsekvenser. Derfor er genbrug af guld et yderst miljøbevidst valg.

For hvert ton materiale fra mineudgravning er det typisk kun muligt at udvinde mellem 1 til 10 gram guld, og hvert år har guldudvinding mange liv på samvittigheden.

Alt guld som Nyfortuna køber vil blive genbrugt i smykke- og dentalindustrien, så når du sælger dine gamle eller ødelagte guldsmykker til os, gør vi sammen noget godt for miljøet.

PROCESSEN

Udvinding af guld er i dag, hvor det ikke længere udelukkende sker ved håndkraft, men med store maskiner, sprængninger og kemikalier – en stor synder når det kommer til forurening af vores klode. Derfor er salg af gammelt guld absolut et grønt og miljørigtigt valg, når det kommer til afskaffelse af smykker der ikke længere er i brug.

De gamle smykker vi køber bliver smeltet og raffineret, hvorefter guldet bliver genbrugt til produktion af nye guld smykker, guld ure, guld tænder, guldbelægninger og meget mere. Ved at genbruge brugte smykker skåner vi samtidig miljøet.

Tilbage i 2001 da vi startede med at købe brugte guldsmykker, var det naturligvis med forretning for øje – men også i høj grad, med et ønske om at give tilbage og gøre noget godt for miljøet, ved at støtte op om genbrug af ædelmetaller.

DEN GRØNNE TANKEGANG

I en nylig undersøgelse foretaget af Uniliver,  svarer mere end en tredjedel af de 20.000 adspurgte, at de oftere køber bæredygtige og miljøvenlige produkter når det er muligt. Men hvordan kan man oversætte det til de smykker der findes på markedet? Hvordan får vi etik på dagsordenen, og hvordan hjælper vi kunderne til at navigere mod smykker produceret med etisk og omtanke?

I 2011 blev fairtrade guld lanceret, for at hjælpe millioner af fattige, ved at hjælpe selv små mine virksomheder og guldgravere med at få en fair pris for deres guld, mens man samtidig tilskyndede brugen af miljøvenlige udvindingsmetoder. I dag er det således muligt at købe fairtrade mærkede smykker, når man skal vælge den helt rette forlovelsesring, vielsesringe eller lignende.

Hos Nyfortuna tror vi på, at vi sagtens kan bruge klodens smukke materialer, guld diamanter og ædelstene, uden samtidig at skade vores blå planet – hvis vi fortsat sætter spørgsmål ved, og forenkler forsyningskæden – og fortsat genbruger så meget så muligt af det ædle metal.

Læs mere om fairtrade guld her.

7 gode råd

Vi har samlet 7 gode råd når du vil sælge guld og sølv. Stil spørgsmål, en ærlig guldopkøber inddrager gerne kunden i handlen.

Spørgsmål & svar

Du skal føle dig tryg ved at handle med os. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål, se med her.

Om Nyfortuna

Det er vigtigt for os, at du føler dig ordentlig behandlet. At du føler dig værdsat, og at du har lyst til at komme igen.

Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?