Skip to content

Guldmønter som investering

Guldmønters popularitet og oprindelse

Guldmønters værdi er oftest tæt knyttet til den aktuelle guldpris, men også den monetære værdi og tilgængelighed spiller en vigtig rolle. I mange tilfælde i dag er det dog guldvægten, som bestemmer prisen, da den høje guldpris i mange tilfælde har oversteget den monetære værdi på mønten. Guldmønter er ligesom guldbarrer notorisk kendt for deres stabile værdi, grundet ædelmetallet de er lavet af og betragtes derfor som en af de sikreste investeringer man kan gøre sig. Ligesom guldbarre er guldmønter til investering fritaget for moms.

Guldets popularitet og oprindelse

Den berømte guldmønt Krügerrand, med den karakteristiske springbuk, blev første gang slået i 1967 og indeholder 1 troy ounce guld (31,1 g.). På trods af sin kontroversielle oprindelse i apartheidens Sydafrika, startede denne mønt en trend inden for investeringsmønter, og bliver ofte omtalt som “guldmønternes Bedstefar”. Krügerrandens succes udløste en sand bølge af guldmønter, som Canadiske Maple Leaf, American Eagle og Wiener Philamoniker m. fl. og der kommer stadig nye investeringsmønter til. Senest har Rand Rafinery i anledningen af Krügerrandens 50 års jubilæum, for første gang nogensinde slået en Limited edition i sølv, i et oplag på 1 million styk.

Mønter er som udgangspunkt altid en god investering, da de kan veksles af tusinder af mønthandlere, finansielle institutioner og investorer over hele verden.

Investering og afkast

Guld er en investering, uanset om det er i form af mønter, barrer eller værdipapir. Investeringseksperterne anbefaler at man spreder sine investeringer, og fysisk guld betragtes som et sikkert aktiv at have i porteføljen, hvad enten der er tale om guldbarre eller guldmønter, da prisen stort set har været stigende siden 2001.

Hos Nyfortuna finder du i vores webshop et stort udvalg af investeringsguldmønter og guldbarre i mint condition til omgående levering, samt cirkulerede mønter til levering alt efter tilgængelighed.

Alle investerings- mønter og barrer er momsfritaget.

Din kurv
Kurven er tom.

Du har måske ikke besluttet dig endnu?